10.8.15

To Μυστικό των Τούρκων!


Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στον Λευκό Οίκο μεταξύ του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών και του Τούρκου ομόλογου του, Ταγίπ Ερντογάν. Αναμένεται να συμφωνήσουν στην αλλαγή συνόρων στην Μέση Ανατολή καθώς και στην θέσπιση ζωνών ασφαλείας.
Η πρώτη θα είναι στα βόρεια σύνορα Τουρκίας - Συρίας, και η δεύτερη στα σύνορα Ιορδανίας - Συρίας. Επίσης θα πραγματοποιηθούν και επισκέψεις του Τούρκου Προέδρου στο Αμερικανικό Πεντάγωνο για να συζητηθούν οι λεπτομέρειες για την έναρξη χερσαίων επιχειρήσεων.

Να σημειωθεί πως με δημόσια ομολογία του έχει παραδεχτεί πως αν δεν υπήρχε η στήριξη της Τουρκίας, Σαουδικής Αραβίας και Κατάρ, προς τους Σύριους Αντάρτες δεν θα είχαν καταφέρει τίποτα.

Παραδέχτηκε πως υπήρξε και κάθε είδους υλικοτεχνική υποστήριξη, καθώς και εφόδια, Ιατρική υποστήριξη, προμήθεια σε φαρμακευτικό υλικό, τρόφιμα κτλ.
Οι Τούρκοι δείχνουν πως στρέφονται κατά της ISIS, όμως στην ουσία στρέφονται κατά των Κούρδων. Ο λόγος είναι πως φοβούνται μια επίθεση των Κούρδων, δυτικά του Ευφράτη, και μάλιστα με την Αεροπορική στήριξη των Αμερικανών. Αυτή η επίθεση θα οδηγούσε στην εκκαθάριση της περιοχής από τον κίνδυνο της ISIS όμως θα οδηγούσε στην ένωση των τριών Κουρδικών καντονίων, κάτι που δεν θέλει σίγουρα η Άγκυρα.
Οι δορυφορικές φωτογραφίες δείχνουν τεθωρακισμένα και στρατεύματα κατά μήκος των συνόρων με την Συρία, όμως δείχνουν απλά πως παρατηρούν την κατάσταση, δεν υπάρχει εμπλοκή, και απλά αναμένουν τις πολιτικές εξελίξεις.
Αυτό γεννά το ερώτημα, μήπως όλα αυτά είναι απλά ένα προπέτασμα καπνού για τις βλέψεις της Τουρκίας, στο Δυτικό Μέτωπο, στο Αιγάιο.
Στο διάστημα Ιουνίου -Ιουλίου, μόνο στο ανατολικό Αιγάιο περισενελέγησαν 86.000 λαθρομετανάστες. Εγίναν περίπου 1.300 επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης σε αυτό το Διάστημα. Αν προσθέσουμε και τις 55.000 λαθρομετανάστες την περίοδο του Ιουνίου καταλαβαίνουμε το μέγεθος της κατάστασης.
Αν υποθέσουμε πως υπάρξει κάποιο ατύχημα, θερμό επεισόδιο, μια εμπλοκή με τους Τούρκους. Στην περίπτωση αυτή θα ήταν εύκολο να επικαλεστούν την δημιουργία ζωνών ασφαλείας μιας και το Αιγαίο σφύζει από λαθρομετανάστες και υπάρχει κίνδυνος για την ζωή τους. Στην περίπτωση αυτή θα δημιουργηθούν ειδικές συνθήκες στα Ελληνικά νησιά και η μόνη κερδισμένη στα διπλωματικά της παιχνίδια θα είναι η Τουρκία... Αυτά τα έχει αντιληφθεί η Ελληνική Κυβέρνηση και τι κάνει; Αυτό είναι το ερώτημα!