14.8.15

Μάχη από την Κωνσταντοπούλου ως το τελευταίο λεπτό – Επιχείρησε να ματαιώσει την ψήφιση στο σύνολο.


Η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου επιχείρησε προβάλλοντας για μια ακόμη φορά τυπολατρικά το γράμμα του κανονισμού να ματαιώσει την ψήφιση του Μνημονίου στο σύνολό της με το επιχείρημα ότι στην αίθουσα δεν υπήρχε η απαιτούμενη απαρτία βουλευτών.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν ο προεδρεύων πρώτος αντιπρόεδρος Αλέξςη Μητρόπουλος ζητήσει την τυπική ψήφιση του νομοσχεδίου στο σύνολό του, όπως συνηθίζεται εδώ και δεκαετίες στο Κοινοβούλιο έλαβε το λόγο και προέβαλλε μείζον ζήτημα υποστηρίζοντας ότι οι παρόντες βουλευτές δεν επαρκούσαν για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.
Ζήτησε να κληθούν να γυρίσουν πίσω οι βουλευτές για να ψηφίσουν είτε να αναβληθεί η ψηφοφορία στο σύνολο. Η απαίτηση αυτή προκάλεσε την έκρηξη του κ. Μητρόπουλου που ζήτησε τη βοήθεια από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη ο οποίος στο μεταξύ είχε επιστρέψει στην αίθουσα.
Ο κ. Φίλης υποστήριξε ότι μετά από μια ονομαστική ψηφοφορία που είχε συντριπτικό αποτέλεσμα υπέρ του νομοσχεδίου με περισσότερους από 220 βουλευτές δεν υφίσταται θέμα δεδηλωμένης του σώματος και ζήτησε από τον προεδρεύοντα να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Την ίδια άποψη υποστήριξε τόσο ο παρών πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.
Τελικά, παρά τις συνεχιζόμενες αντιρρήσεις της κυρίας Κωνσταντοπούλου, ο κ. Μητρόπουλος ανέλαβε την ευθύνη και έληξε τη συνεδρίαση αφού προηγουμένως οι πλειοψηφία των παρόντων ψήφισαν το Μνημόνιο και στο σύνολό του.

πηγη:koolnews