18.8.15

Φεύγουν οι διμοιρίες των ΜΑΤ από την Κω (!!!)

Θα στείλουν στη θέση 
τους...εξορκιστή;
 ΑΛΕΞ
________________________________
Σοβαρή παραμένει η κατάσταση με τους χιλιάδες μετανάστες στην Κω, παρά το γεγονός ότι στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», που κατέπλευσε στο νησί του Αιγαίου το Σάββατο, από το βράδυ της Κυριακής φιλοξενούνται περίπου 1.000 άτομα.
Μάλιστα, ενώ το κλίμα παραμένει τεταμένο και νέες καραβιές μεταναστών καταφθάνουν καθημερινά στο νησί, τείνοντας να δημιουργήσουν εκ νέου μία αποπνικτική κατάσταση, οι δύο διμοιρίες που εστάλησαν την περασμένη Τρίτη σήμερα το απόγευμα αναχωρούν.

Ο δήμαρχος Κω, Γιώργος Κυρίτσης, μιλώντας στο protothema.gr εκφράζει φόβους για την είσοδο ακραίων στοιχείων στον ευρωπαϊκό χώρο μέσω των νησιών του Αιγαίου κι όπως τόνισε, για τους ανωτέρω λόγους, «στείλαμε επιστολή προς τον κ. Πανούση και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ για συγκεκριμένα πράγματα. Το ένα αφορά στη διαδικασία ταυτοποίησης μόνο Σύρων στο πλοίο, γεγονός που σημαίνει πως υπήκοοι Αφγανιστάν, Πακιστάν, Ιράν κι από λοιπές χώρες περιφέρονται στο αστυνομικό τμήμα κι οπουδήποτε άλλου».
«Η συγκέντρωση έξω από το αστυνομικό τμήμα θα οδηγήσει σε φαινόμενα της προηγούμενης εβδομάδας. Για το λόγο αυτό στο δεύτερο ζήτημα που θέσαμε ζητούμε οι δύο διμοιρίες των ειδικών δυνάμεων που είναι εδώ ή έστω η μία να μείνουν εδώ. Αλλιώς να στείλουν άλλες. Ήδη με ειδοποίησαν ότι έχουν κόψει εισιτήρια για σήμερα το απόγευμα και για τα αυτοκίνητα και για το προσωπικό», προσθέτει ο δήμαρχος Κω.
«Κάθε ημέρα έρχονται 500 με 600. Τα νούμερα ξανανεβαίνουν. Στο πλοίο είναι 1.000 και περιφέρονται άλλοι 2.000-2.500. Τώρα μπορεί να έχουμε πάλι 4.000 με 4.500. Φοβόμαστε για νέα αναταραχή. Αν φύγουν οι διμοιρίες η αστυνομική δύναμη που θα μείνει δε θα μπορεί να καλύψει καταστάσεις κυρίως μεταξύ των μεταναστών και τις επιθέσεις προς τους αστυνομικούς», τονίζει, ακόμη, ο κ. Κυρίτσης.
Η ενημέρωση του δήμου Κω για την επιστολή του κ. Κυρίτση:
«Ο Δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης, με παρέμβαση του προς τον Αν. Υπουργό Δημόσιας Τάξης, θέτει δύο ζητήματα:
α. Την ταυτοποίηση όλων των παράνομων μεταναστών και προσφύγων, ανεξαρτήτως εθνικότητας, εντός του πλοίου και όχι στην Αστυνομική Διεύθυνση στο κέντρο της Κω.
β. Την παραμονή των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας στο νησί μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση.
Ο κ. Κυρίτσης επικαλείται τα σοβαρά επεισόδια μεταξύ παράνομων μεταναστών, που έγιναν στην Κω.
Ο Δήμαρχος Κω υπογραμμίζει επίσης ότι το πρόβλημα των ανεξέλεγκτων μεταναστευτικών ροών αποτελεί ζήτημα εθνικής ασφάλειας, κάτι που είχε επισημάνει και ο ίδιος ο κ. Πανούσης.
Ο κ. Κυρίτσης εκφράζει φόβους για την είσοδο ακραίων στοιχείων στον ευρωπαϊκό χώρο, μέσω των νησιών μας και ζητά την ενίσχυση των μηχανισμών ελέγχου και των δυνάμεων αποτροπής και ασφαλείας στην Κω».