24.8.15

Σκληρή Ζωή: Η Πρόεδρος της Βουλής ανοίγει την Ολομέλεια


Βρήκαν το "μάστορή" τους! Στη φόρα ΟΛΑ , (Γερμανικές αποζημιώσεις το θέμα του χρέους, διερευνητικές εντολές κ.λ.π. που ήθελαν να αποφύγουν!!!
ΜΠΡΑΒΟ Ζωή. Χόρεψέ τους στο ταψί.  JUAN
___________________________________________

ΕΝΔΟΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ 

Τη σύγκλιση της Ολομέλειας αποφάσισε  η Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, κατόπιν πρότασης της  Προέδρου του σώματος  Ζωής Κωνσταντοπούλου για την Τρίτη το απόγευμα προκειμένου να συζητηθεί το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων ενώ την Τετάρτη η συνεδρίαση θα αφορά το θέμα του χρέους.

Η πρόθεση της Προέδρου της Βουλής έγινε γνωστή σήμερα κατά τη διάρκεια της διάσκεψης των Προέδρων που είχε αναβληθεί αρχικά το Σάββατο λόγω έλλειψης απαρτίας και ξεκίνησε τελικά σήμερα  στις 21:00.
Με τη συμμετοχή του ¼ των μελών της και τη χρήση συνδυαστικής ερμηνείας του Κανονισμού της Βουλής, η Διάσκεψη έλαβε την απόφαση λειτουργίας της Ολομέλειας την Τρίτη, με θέμα το πόρισμα για τις γερμανικές αποζημιώσεις και την Τετάρτη, με θέμα το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος.
Η Πρόεδρος της Βουλής εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, διαβάζοντας την επιστολή που της απέστειλε αργά το βράδυ του Σαββάτου απαντώντας σε δική της προηγούμενη επιστολή.
Συνεχίζοντας την θεσμική της σύγκρουση,  με τον ΠτΔ, πρωτοφανής για τα μεταπολεμικά χρονικά,  τον κάλεσε να μην «δυστροπεί» και να διαβιβάσει άμεσα στη Βουλή τα πρακτικά των συσκέψεων των πολιτικών αρχηγών που πραγματοποιήθηκαν μετά το δημοψήφισμα ενώ συμπλήρωσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις τόσο απέναντι στην Ιστορία όσο και στην κοινωνία.
Η ενδοπολιτειακή αυτή σύγκρουση μεταξύ των τριών κορυφαίων Θεσμών του κράτους δηλαδή του Προέδρου της Δημοκρατίας, της Κυβέρνησης και του Προεδρείου της Βουλής είναι πρωτοφανής για τα μεταπολεμικά πολιτικά χρονικά, αφού ο ένας Θεσμός εγκαλεί τον άλλο για παραβίαση του Συντάγματος ενώ ταυτόχρονα είναι το ίδιο πρωτοφανής η ανοικτή σύγκρουση της Κυβέρνησης με το Προεδρείο της Βουλής.
«Η Πρόεδρος της Βουλής συμπεριφέρεται ως δικτάτορας, θεωρεί πως είναι το θεσμικό επίκεντρο του πολιτεύματος, ενώ είναι απλά μια λάθος επιλογή», σημείωναν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου.
Στις κατηγορίες αυτές η Πρόεδρος της Βουλής δεν άργησε να απαντήσει:
«Είναι πρόδηλο ότι με την υπογραφή της συμφωνίας κάποιοι υπέγραψαν και συμβόλαιο πολιτικού θανάτου του ΣΥΡΙΖΑ και όσων επιμένουν στο πρόγραμμα με το οποίο εξελέγη ο ΣΥΡΙΖΑ(…)είναι σαφές ότι με τη συμφωνία, κάποιοι υπέγραψαν και συμβόλαιο πολιτικού θανάτου της Δημοκρατίας » δήλωσε μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια της διάσκεψης των Προέδρων, ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας της σημείωσε καυστικά:
«Το μόνο που έχω να εκφράσω είναι τη θλίψη μου διότι ξέρω πολύ καλά ότι δεν υπάρχει καμία απόφαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ να τορπιλίζει διαδικασίες δημοκρατικές (…) Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντοτε αγωνίστηκε για να αποτραπεί η απαξίωση και η κατάλυση της κοινοβουλευτικής λειτουργίας και λυπάμαι πάρα πολύ για αυτούς που στο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθούν αυτή τη στιγμή να καταλύσουν και να αποτρέψουν την κοινοβουλευτική λειτουργία»
Είχε προηγηθεί εχθές επιστολή της Ζ.Κωνσταντοπούλου προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέσω της οποίας τον κάλεσε  να επανορθώσει την θεσμική εκτροπή που παρατηρείται κατά την διαδικασία των διερευνητικών εντολών. Επιπλέον, του καταλόγισε έλλειψη θεσμικής ειλικρίνειας, παρρησίας, ευπρέπειας αλλά και γενναιότητας!
Μεταξύ άλλων η Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε:
«Οι διαρροές μέσω «κύκλων», «πηγών», συνεργατών, αλλά και με «non paper» εκθέτουν εκείνους που δεν θέλουν να αναλάβουν την ευθύνη των απόψεων, των θέσεων (αλλά και των επιθέσεών τους), εκείνους που αδυνατούν να αρθούν στο ύψος του θεσμικού τους ρόλου και της εμπιστοσύνης με την οποία τους έχουν περιβάλει αυτοί που τους εξέλεξαν και, τελικά, εκείνους που, κάτω από το μανδύα της εξουσίας, κρύβουν το μαχαίρι (…)λυπούμαι βαθύτατα για την επιλογή σας ως Προέδρου της Δημοκρατίας να εκφράζεστε μέσα από παραπολιτικές στήλες, «κύκλους», «πηγές» και, μάλιστα, για μείζονα θέματα που αφορούν τη δημοκρατική λειτουργία και τη δημοκρατική και θεσμική σας ευθύνη».
Σε άλλο σημείο της επιστολής της η Πρόεδρος της Βυολη΄ς ανέφερε:
«Ως μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζω ότι ούτε συνεδρίασε ούτε ενημερώθηκε ούτε ερωτήθηκε ποτέ η Κοινοβουλευτική Ομάδα του πρώτου σε δύναμη Κόμματος σχετικά με ενδεχόμενη παραίτηση της Κυβέρνησης ή σχετικά με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης και, επομένως, ουδέποτε απέσυρε η Κοινοβουλευτική Ομάδα των μέχρι χθες 149 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ την εμπιστοσύνη της προς την Κυβέρνηση. Συνεπώς, από το βράδυ της Πέμπτης, αντισυνταγματικά και αντιδημοκρατικά παρακάμφθηκε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του πρώτου Κόμματος και τα μέλη της, σε μία διαδικασία που προδήλως αφορά ακριβώς και πρωτίστως τους βουλευτές και τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες, ως γνήσιους εκφραστές της λαϊκής κυριαρχίας.
Μολονότι με δηλώσεις μου το βράδυ της Πέμπτης 20 Αυγούστου 2015 επεσήμανα το θεσμικό ολίσθημα και γνωστοποίησα ότι πρέπει να υπάρξει θεσμική ενημέρωση και συνεννόηση και, μολονότι και το πρωί της Παρασκευής 21 Αυγούστου 2015 και ώρα 09.30 κάλεσα τηλεφωνικά στο γραφείο σας, προ της συναντήσεώς σας με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και έλαβα την διαβεβαίωση της ιδιαιτέρας σας ότι «Μπαίνετε στο γραφείο σε 2 λεπτά και θα με καλέσετε», δεν το πράξατε, αλλά επιμείνατε στην προώθηση μιας αντισυνταγματικής διαδικασίας».
 pronews.gr