7.8.15

ΈΚΤΑΚΤΟ: Η Ρωσία κατεβαίνει στη Μεσόγειο...


Τεράστια αλλαγή στα παγκόσμια δεδομένα της ναυσιπλοΐας φέρνει η νέα Διώρυγα του Σουέζ, τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποιήθηκαν παρουσία ηγετών από όλο τον κόσμο μεταξύ των οποίων και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπας.
Η νέα διώρυγα, μήκους 72 χιλιομέτρων, που θα λειτουργεί με την ήδη υπάρχουσα θα επιτρέψει τη δυνατότητα αμφίδρομης κυκλοφορίας των πλοίων σε γρήγορο χρόνο, από 18 σε 11 ώρες, ενώ θα διπλασιάσει την τρέχουσα ημερήσια δυναμικότητα μεταφοράς εμπορευμάτων.


Γιατί είναι η διώρυγα του Σουέζ το χρυσόμαλλο δέρας της M. Ανατολής για τους Ρώσους; Δεν μπορείς μετά την επικείμενη διάλυση της Τουρκίας να ελέγχεις μόνο το ένα από τα τρία στρατηγικά Στενά της Μεσογείου( βλ. Βόσπορος, Σουέζ, Γιβραλτάρ).

"Το ΙSIL ελέγχεται από πράκτορες της ΜΙΤ και ο Μ.Ομπάμα απείλησε την Τουρκία με διαμελισμό εάν προχωρήσει τον ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου και δεν εγκαταλείψει τους ισλαμιστές στην Συρία" αναφέρει σε εκτενές άρθρο του ο διάσημος Γάλλος αναλυτής Τιερί Μεισάν, ερμηνεύοντας έτσι τα γεγονότα των τελευταίων ημερών που δείχνουν την Άγκυρα ανήμπορη να μπορεί να αντιδράσει στις εξελίξεις που συμβαίνουν στην νοτιοανατολική επικράτειά της, και πρόσφατα έφτασαν μέχρι τα βάθη του Πόντου.
"Η Τουρκία εξελίχτηκε σε πυριτιδαποθήκη. Θα ήταν αρκετή μια σπίθα για να εκραγεί ένας εμφύλιος πόλεμος που κανείς δεν θα μπορέσει να σταματήσει και που θα καταστρέψει μόνιμα τη χώρα"
voicenews