2.5.15

Ο Τσίπρας θα καλέσει τον Σαμαρά σε debate!

Μετά τις θετικές εντυπώσεις που κέρδισε ο Αλέξης Τσίπρας από την παρουσία του στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, στο επιτελείο του Πρωθυπουργού έχουν αρχίσει να μελετούν προσεκτικά την επόμενη στρατηγική κίνησή τους.
Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, μετά την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης και την επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους, η εισήγηση που έχει στα χέρια του ο Αλέξης Τσίπρας είναι να επιδιώξει ένα debate με τον Αντώνη Σαμαρά.

Στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι ο Πρωθυπουργός απολαμβάνει ακόμη ανεξάντλητες εφεδρείες ανοχής στην ελληνική κοινωνία, και καθώς όλες οι μετρήσεις δείχνουν ότι υπερισχύει συντριπτικά του Αντώνη Σαμαρά, τόσο σε επίπεδο προσωπικής δημοφιλίας, όσο και πρωθυπουργικής καταλληλότητας, θα καταφέρει να ορίσει εκείνος την ατζέντα.
Στην κυβέρνηση άλλωστε, και ειδικότερα στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα, θεωρούν ότι μετά την υπογραφή της συμφωνίας, θα ξεκινήσει μια νέα περίοδος για τη χώρα. Και σε μακροπρόθεσμο επίπεδο, ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορεί να αξιοποιήσει όσα πέτυχε το προηγούμενο διάστημα, “διεθνοποιώντας” το ελληνικό πρόβλημα, ώστε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο για τη χώρα.
Αναμένοντας φυσικά και αλλαγή συσχετισμών στην υπόλοιπη Ευρώπη, όπως για παράδειγμα στην Ισπανία, όπου μπορεί να μην έρχονται οι Podemos, πολιτικοί αναλυτές ωστόσο προβλέπουν ήδη ως δεδομένη την ήττα του Μαριάνο Ραχόι από το Σοσιαλιστικό Κόμμα, και τον νέο, 40αρη αρχηγό του.
Μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο, ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να βγάλει τον Αντώνη Σαμαρά “στο ξέφωτο”, ενώ στο Μέγαρο Μαξίμου διατυπώνουν την εκτίμηση ότι ακόμη και μετά την επικείμενη συμφωνία, που θεωρούν ότι θα βάλει οριστικό τέλος στα σενάρια περί “αριστερής παρένθεσης”, η Νέα Δημοκρατία δεν θα αλλάξει ηγεσία.
Καθώς, δεν προβλέπουν μια “επιθετική” κίνηση από την πλευρά του Κώστα Καραμανλή, που θα άλλαζε τα δεδομένα, ή έστω ένα “ενδιάμεσο σενάριο” για την αντικατάσταση του Αντώνη Σαμαρά, που θα είχε τις ευλογίες του πρώην πρωθυπουργού.
http://ysterografa.gr/