2.4.15

Η πρόταση της Ντόρας για Επιτροπή Σοφών για το Μνημόνιο κέρδισε τον Τσίπρα!

Η πρωτοβουλία της Ντόρας Μπακογιάννη να προτείνει τη συγκρότηση Επιτροπής Σοφών, που θα αξιολογήσει τις επιπτώσεις του Μνημονίου στην Ελλάδα, βρήκε άμεση ανταπόκριση από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.
Ο Πρωθυπουργός, στον οποίο είχε κοινοποιήσει η Ντόρα Μπακογιάννη την επιστολή που έστειλε στην Πρόεδρο της Βουλής, όπως έκανε και προς όλους τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, ανταποκρίθηκε θετικά, χαρακτηρίζει την πρόταση εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, και δεσμεύεται να την υποστηρίξει.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν αποδέχεται το σκεπτικό της Ντόρας Μπακογιάννη για το σκέλος της Εξεταστικής Επιτροπής, κάτι που είναι αναμενόμενο, η θετική υποδοχή της Επιτροπής Σοφών ωστόσο, δείχνει ότι και ο Πρωθυπουργός κατανοεί την αναγκαιότητα συναινετικών πρωτοβουλιών, που θα βοηθήσουν την κοινή προσδοκία για καλύτερα αποτελέσματα στην εθνική διαπραγμάτευση της Ελλάδας με τους εταίρους και δανειστές της χώρας.
Με την επιστολή της, την οποία έστειλε στη Ζωή Κωνσταντοπούλου και σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, πλην του Νίκου Μιχαλολιάκου της Χρυσής Αυγής, η Ντόρα Μπακογιάννη ζητούσε “να αναβληθεί ως αντιπαραγωγική η συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο και στη θέση της να συγκροτηθεί Επιτροπή αποτελούμενη από διεθνώς αναγνωρισμένους οικονομολόγους και επιστήμονες η οποία και θα καλείτο να αξιολογήσει τις οικονομικές παραμέτρους που οδήγησαν στο πρόγραμμα αλλά και τις συνέπειες των μέτρων που εφαρμόστηκαν”.
Με την απαντητική επιστολή του προς τη Ντόρα Μπακογιάννη, ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνει μεταξύ άλλων:
“Σέβομαι την άποψή σου σχετικά με τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, ωστόσο δεν τη συμμερίζομαι. Ο λαός δικαιούται να μάθει τί συνέβη.
Βρίσκω ωστόσο εξαιρετικά ενδιαφέρουσα την πρότασή σου για σύσταση επιτροπής διεθνώς αναγνωρισμένων οικονομολόγων και διακεκριμένων επιστημόνων με σκοπό τη μελέτη των αδυναμιών των πολιτών των μνημονίων.
Θα την υποστηρίξω στην Πρόεδρο της Βουλής και ελπίζω στη συνεργασία σου για την υλοποίηση της”.
http://ysterografa.gr/