3.4.15

Τα "πιστοποιητικά αριστεροσύνης" και η πυραυλάκατος στο Αγαθονήσι - Έχουν σχέση

Μπορεί άμεσα πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να έσπευσαν να “αποδομήσουν” τα όσα έγραψε σε άρθρο του ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιάννης Πανούσης.

 Μπορεί να είναι βολικό να υποστηρίζουν ότι το άρθρο με τίτλο "Νοείται Αριστερά του Τίποτα;”, ήρθε λίγες ημέρες μετά από την την αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης να εντάξει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στο υπουργείο Δικαιοσύνης . Αφήνοντας έτσι υπονοούμενο ότι ο Γ.Πανούσης εκφράζει μ΄ αυτό το τρόπο τη διαφωνία του. Είναι όμως καιρός να αρχίσουμε και να διαβάζουμε όσα γράφονται και να ακούμε όσα λέγονται. Κι όχι απλά να αναζητούμε τα κίνητρα .

Ο κ.Πανούσης λοιπόν είπε μερικές αλήθειες που δεν μπορούν ούτε να αγνοηθούν, ούτε και να αποδομηθούν με την δικαιολογία ότι “ο υπουργός είναι πικραμένος”.


Έχουμε και λέμε λοιπόν:

•Ο κ.Πανούσης καλεί να αφήσουμε όλοι τα “πιστοποιητικά αριστεροφροσύνης”. Έχοντα σταθερά την άποψη εδώ στο Onalert.gr ότι η Αριστερά όφειλε και οφείλει να έχει λόγο, άποψη και σχέδιο και για τις Ένοπλες Δυνάμεις και για τα Σώματα Ασφαλείας, δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε απόλυτα με τον κ.Πανούση. Γιατί τις τελευταίες μέρες είδαμε πολλά τέτοια “πιστοποιητικά αριστεροφροσύνης” να εκδίδονται. Κι όχι μόνο στα -ασήμαντα είναι αλήθεια- επεισόδια που έγιναν στους δρόμους της Αθήνας, αλλά και με την …θύελλα που ξέσπασε με την ΜΥΚ και τα συνθήματα στην παρέλαση. Απόψεις που ακούγονταν από την Αριστερά των μονοψήφιων εκλογικών ποσοστών δεν μπορεί να επαναλαμβάνονται από την Αριστερά που κυβερνά.

•”Όποιος θεωρεί ότι στο σύγχρονο διεθνές και ευρωπαϊκό πεδίο Αριστερή Διακυβέρνηση σημαίνει ανοχύρωτη χώρα και πόλη ( δίχως προσωπική, κοινωνική, εθνική ασφάλεια, δίχως στρατό και δίχως αστυνόμευση, ίσως και χωρίς δικαστές ή φυλακές όποιος πιστεύει ότι τα διδάγματα της Ιστορίας μας είναι περιττά (αφού όλοι οι λαοί είναι «αδελφωμένοι» -sic) και ότι η Παιδεία μας επιτρέπει κάθε ανομική πράξη (sic), τότε όχι μόνο δεν έχει σχέση με την Αριστερά αλλά ούτε και με τη Δημοκρατία”. 

Δεν χρειάζεται να είσαι δεξιός ,αριστερός ή κεντρώος για να συμφωνήσεις με τ΄ αυτονόητα. Φαίνεται όμως ότι σ΄ αυτή τη χώρα τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται αυτονόητο. Θα επικεντρώσουμε στην εθνική ασφάλεια και στην άποψη περί “αδελφωμένων” λαών που δεν χρειάζονται ΕΔ. Θα έχουν -ελπίζουμε- κατανοήσει στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ,ότι το θέμα της εθνικής ασφάλειας είναι μέγιστο. Και “αδελφωμένοι” λαοί στην περιοχή δεν υπάρχουν. Θα το κατάλαβαν σίγουρα όταν η τουρκική πυραυλάκατος “έδεσε” πολύ κοντά στην ακτή του Αγαθονησίου. Όσοι δεν γνωρίζουν πόσο κοντά ας επικοινωνήσουν με τον Α/ΓΕΕΘΑ να τους ενημερώσει στις πόσες γυάρδες “έδεσε”.

Η Αριστερά επέλεξε να μην “εμπλακεί” άμεσα στον χώρο Εθνικής Άμυνας. Προτίμησε να αφήσει τον χώρο στον Πάνο Καμμένο. Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί την ίδια ώρα που κυβερνά να κάνει αντιπολίτευση και κριτική σαν να είναι ακόμη αντιπολίτευση και μάλιστα των μονοψήφιων ποσοστών.

onalert