9.1.15

Στη γαλλική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον ο Ομπάμα: «Vive la France!» (εικόνα, βίντεο)

Με συλλυπητήρια και εκφράσεις αλληλεγγύης δεν αντιμετωπίζονται οι ισλαμοτρομοκράτες.Μόνο με θανατηφόρο πυγμή σε κάθε φωλιά τους, χωρίς έλεος , χωρίς νομικές αναστολές και από το σύνολο των κρατών.ΑΛΕΞ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στην πρεσβεία της Γαλλίας στην Ουάσινγκτον για να υποβάλει τα σέβη του και να εκφράσει αλληλεγγύη προς τον λαό της Γαλλίας, μετά τη θανατηφόρα επίθεση από ενόπλους σε γαλλική εφημερίδα που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 12 άνθρωποι.

Λίγο μετά την επιστροφή του από το ταξίδι του στο Φοίνιξ, ο Ομπάμα συνοδευόμενος από την αυτοκινητοπομπή του μετέβη στη γαλλική πρεσβεία για να υπογράψει το βιβλίο συλλυπητηρίων. Εκεί παρευρέθηκε και ο πρέσβης της Γαλλίας, Ζεράρ Αρό.
«Vive la France!», που σημαίνει «Ζήτω η Γαλλία!», έγραψε στο βιβλίο συλλυπητηρίων της γαλλικής πρεσβείας στην Ουάσινγκτον ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στο πλαίσιο της αλληλεγγύης των ΗΠΑ στη Γαλλία για το μακελειό στη σατιρική εφημερίδα «Charlie Hebdo».
Συγκεκριμένα, ο Μπαράκ Ομπάμα έγραψε: «Εξ ονόματος όλων των Αμερικανών, εκφράζω την αλληλεγγύη μας προς τους Γάλλους για αυτήν την τρομακτική επίθεση στο Παρίσι. Προχωρούμε μαζί, με την πεποίθηση ότι ο τρόμος δεν θα νικήσει την ελευθερία και τα ιδεώδη που είναι δικά μας και έχουν φωτίσει τον κόσμο. Vive la France!» (Ζήτω η Γαλλία).
Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης χαρακτήρισαν την κίνηση του Αμερικανού προέδρου ως μια «πολύ δυνατή κίνηση» αλληλεγγύης, που σηματοδοτεί την από κοινού μάχη των δύο χωρών εναντίον των ακραίων ομάδων, όπως το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία.

 defencenet.gr