11.1.15

"Επί ποδός πολέμου" - Γαλλικές αρχές: Ενεργοποιήθηκαν «εν υπνώσει» θύλακες ισλαμιστών τρομοκρατών

ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΠΟΥ ΕΡΕΥΝΟΥΣΕ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ CHARLIE HEBDO


Εν όψει νέων εξελίξεων βρίσκεται η Γαλλία, ακριβέστερα νέων αρνητικών εξελίξεων καθώς όπως αναφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ οι γαλλικές αρχές έχουν διαπιστώσει πως «εν υπνώσει τρομοκρατικοί ισλαμικοί πυρήνες» έχουν ενεργοποιηθεί τις τελευταίες 24 ώρες μετά το αιματοκύλισμα στο Παρίσι  και στο τυπογραφείο στο Νταμαρτέν-αν-Γκελ.

Όπως αναφέρεται οι αστυνομικοί κάθε βαθμού έχουν ειδοποιηθεί να σβήσουν όποιο προφίλ έχουν σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και να φέρουν πάντα μαζί τους πάντα τον προσωπικό οπλισμό τους, ενώ οι ίδιες εντολές έχουν δοθεί και σε ανώτερους και ανώτατους στρατιωτικούς.
Μάλιστα ένας εκ των ισλαμιστών τρομοκρατών ο Ahmedy Coulibaly ο οποίος κρατούσε τους όμηρους στο εβραϊκό παντοπωλείο σε προάστιο του Παρισιού έκανε πολλά τηλεφωνήματα σε άλλους πυρήνες λέγοντας πως στο εξής οι Γάλλοι αστυνομικοί είναι θα είναι στόχοι επιθέσεων.
Στο μεταξύ και ενώ οι γαλλικές αρχές προσπαθούν να ανακαλύψουν το δίκτυο των ισλαμιστών που βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις και το αν τα αδέρφια Cherif and Said Kouachi είχαν κάποια σχέση με τον Ahmedy Coulibaly ένα γεγονός έχει προκαλέσει σοβαρά ερωτήματα για το που ακριβώς κινούνται οι έρευνες.
Ο επιθεωρητής της γαλλικής Αστυνομίας  Helric Fredoun ο οποίος ήταν ανάμεσα στην ομάδα που ερευνά για την σφαγή  στη σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo . βρέθηκε νεκρός εχθές στο γραφείο του.
Σύμφωνα με την γαλλική αστυνομία ο 46χρονος Fredoun  υπέφερε από κατάθλιψη και αυτοκτόνησε με το υπηρεσιακό του περίστροφο. Ο Fredoun που αυτοκτόνησε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής θα παρέδιδε ένα πρώτο πόρισμα για την υπόθεση της μαζικής δολοφονίας στους ανωτέρους του ενώ είχε επισκεφθεί πριν την οικογένεια ενός από τα θύματα.
Αν και οι αυτοκτονίες αστυνομικών στη Γαλλία δεν θεωρούνται σπάνιο γεγονός εντούτοις η αυτοκτονία ενός επιθεωρητή της γαλλικής3 αστυνομίας εν μέσω της έρευνας για την υπόθεση της εφημερίδας Charlie Hebdo προκαλεί εύλογα ερωτήματα.
 defencenet.gr