16.1.15

Ευχή για την επόμενη "ημέρα" στη ΝΔ έδωσε ο Κ.Καραμανλής στον Α.Τζιτζικώστα; (Εικόνες, Βίντεο)


ΘΕΡΜΟΣ ΕΝΑΓΚΑΛΙΣΜΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ "ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΠΟΛΛΑ" ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Eντύπωση προκάλεσε η επίσκεψη του πρώην πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή στην Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, όπου και τον υποδέχτηκε με θερμότατη χειραψία ο Περιφερειάρχης Α.Τζιτζικώστας. Πρόκειται για την ευχή του Κ.Καραμανλή για την επόμενη μέρα στη ΝΔ για το ποιος θέλει να οδηγήσει την παράταξη στο μέλλον;

Είναι  η πρώτη η πρώτη θεσμική επίσκεψη του πρώην Πρωθυπουργού από το 2009ενώ μπαίνοντας στο αυτοκίνητό του για να φύγει απευθύνθηκε στον περιφερειάρχη και του είπε: «Ευχαριστώ για όλα».
Ο συμβολισμός παραπέμπει στην επόμενη μέρα που σίγουρα θα ξεκινήσει τον αγώνα διαδοχής του Α.Σαμαρά στο "τιμόνι" της ΝΔ.
Εννέα ημέρες πριν τις εκλογές και όλα δείχνουν πώς η ΝΔ θα υποστεί μία βαριά ήττα. Στις 26 Ιανουαρίου θα βρεθεί να είναι βαριά πληγωμένη από την πολιτική που επέλεξε να ασκήσει ο Αντώνης Σαμαράς από το 2012 που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, καθώς επίσης και από την προεκλογική εκστρατεία που ο ίδιος ο πρωθυπουργός χάραξε με αποτέλεσμα ο ΣΥΡΙΖΑ να οδηγεί τις εξελίξεις και η ΝΔ να… ακολουθεί.
Είναι, ομολογουμένως, σπάνιο φαινόμενο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να βάζει την προεκλογική ατζέντα και το κυβερνών (πόσο μάλλον κόμμα εξουσίας) να τρέχει πίσω του μέσω της Μαρίας Σπυράκη να διαψεύδει, να σχολιάζει και να καταγγέλλει κάθε θέση, δήλωση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. «Πρόκειται για κατάντια» παραδέχονται στελέχη της ΝΔ που εμφανίζονται εξαγριωμένοι με την πολιτική και την τακτική του Αντώνη Σαμαρά.
Πρόκειται για την ίδια πολιτική που διέσπασε τη Δεξιά. Ο Α. Σαμαράς με τον τρόπο που διαχειρίστηκε την εξουσία προκάλεσε ένα βαρύτατο τραύμα στη Δεξιά παράταξη το οποίο δύσκολα μπορεί να επουλωθεί
Ένα στέλεχος προερχόμενο από την καραμανλική πτέρυγα είναι ίσως αυτό που χρειάζεται η Δεξιά.
Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έφτασε, πριν από λίγο, ο πρώην Πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος βρίσκεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ.
Πλήθος κόσμου, υποστηρικτών του κόμματων, αλλά και στελεχών της ΝΔ, υποδέχτηκαν τον πρώην Πρωθυπουργό, ενώ με θερμή χειραψία τον καλωσόρισε ο Απόστολος Τζιτζικώστας.
Αυτή τη στιγμή, οι δύο άντρες βρίσκονται στο γραφείο του Περιφερειάρχη, ενώ, όπως έγινε γνωστό, μετά το τέλος της συνάντησης, δεν θα κάνουν δηλώσεις.
Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν στον Κώστα Καραμανλή σήμερα το πρωί συγκεντρωμένοι έξω από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη που είχαν ενημερωθεί για την επίσκεψή του.
«Κώστα προχώρα. Κώστα είναι η ώρα του Καραμανλή» φώναζαν οι συγκεντρωμένοι που έσπευσαν να τον αγκαλιάσουν, να τον φιλήσουν ενώ ακούγονταν συνεχώς χειροκροτήματα.
«Μαζί σου μαζί σου» ακούστηκε για να ακολουθήσει το ρυθμικό «Ηρθε η ώρα του Καραμανλή».
Κάποιος του φώναξε «είσαι ο πρόεδρος της καρδιάς μας» για να ακουστεί ξανά δυνατό χειροκρότημα.
 Ωστόσο την παράσταση έκλεψε το ποντιακό δίστιχο με το οποίο ο Θεόφιλος Τεληγιαννίδης, περιφερειακός σύμβουλος Ημαθίας της «Αλληλεγγύης», υποδέχτηκε τον πρώην πρωθυπουργό.
«Πάντα να είσαι ‘συ γερός να χάρεσαι τα χρόνια σ’ και έρθεν τώρα η ώρα του Καραμανλή».
 
«Άσπρισες», είπε ο κ. Καραμανλής σε έναν εκ των φωτογράφων, θέλοντας να επισημάνει πως πέρασαν τα χρόνια. Από την πλευρά του ο κ. Τζιτζικώστας ευγενικά θέλησε να απομακρύνει τους δημοσιογράφους προκειμένου να μπορέσει να μιλήσει με τον κ. Καραμανλή. «Παιδιά αφήστε μας να τα πούμε λίγο με τον πρόεδρο γιατί δεν έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζιτζικώστας.
Να σημειωθεί ότι κατά την συνάντηση του Κώστα Καραμανλή και του Απόστολου Τζιτζικώστα, ο Περιφερειάρχης, παραχώρησε στον Κ. Καραμανλή την πολυθρόνα στην οποία κάθεται πάντα στις εθιμοτυπικές συναντήσεις που πραγματοποιούνται στο γραφείο του.
Ακολούθησε συνάντηση με τους αντιπεριφερειάρχες, ενώ ο εκπρόσωπος των τευτλοπαραγωγών ενημέρωσε τον κ. Καραμανλή για το πρόβλημα με τις αποζημιώσεις τους και τις εξελίξεις στην ΕΒΖ, όπως έκανε και στο χτεσινό περιφερειακό συμβούλιο, όπου ο Περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας, ανέλαβε πρωτοβουλία επίλυσης.
Κατά την αποχώρησή του ο πρώην πρωθυπουργός, μπαίνοντας στο αυτοκίνητό του για να φύγει απευθύνθηκε στον περιφερειάρχη και του είπε: «Ευχαριστώ για όλα».
Σημειώνεται ότι η επίσκεψη του κ. Καραμανλή στον κ. Τζιτζικώστα είναι η πρώτη θεσμική επίσκεψη του πρώην Πρωθυπουργού από το 2009.
Δείτε τις φωτογραφίες και τα βίντεο:
defencenet.gr