20.1.15

Τα ίδια -περίπου- έκαναν και με τον Βασιλέα στο Δημοψήφισμα του Καραμανλή!


H κρίσιμη άνιση εκλογική μάχη του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή (upd)


Με το σύνολο της ηγεσίας και τη μισή κοινοβουλευτική ομάδα στη φυλακή, και την άλλη μισή υπό περιορισμό στα σπίτια τους, με κατηγορίες οι οποίες απλά δεν υπάρχουν δημιουργώντας ερωτήματα για το επίπεδο λειτουργίας της Δικαιοσύνης στη χώρα, ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή κορυφώνει την προεκλογική του εκστρατεία αυτή την εβδομάδα σήμερα στις 13:00 με την διακαναλική του συνέντευξη.

Τα όσα θα ειπωθούν έχουν κρίσιμη σημασία για το πως θα αντιμετωπίσει το κόμμα τόσο την έλευση της "σκληρής" Αριστεράς στην εξουσία όσο και αν θα υπάρξουν συμμαχίες και συνέργειες με άλλα κόμματα στο περίγραμμα του Λαϊκού Συνδέσμου.
Ουδέποτε στην πολιτική ιστορία της της χώρας πολιτικά στελέχη ενός νόμιμου πολιτικού κόμματος δεν φυλακίστηκαν και δεν διώχθηκαν τόσο απηνώς απο δημοκρατική κυβέρνηση είτε από ένα "καθεστώς" όπως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α.Τσίπρας χαρακτήρισε τη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.
Το ερώτημα είναι πόσο οι απηνείς διώξεις του καθεστώτος Σαμαρά-Βενιζέλου έχουν τραυματίσει  τη συνολική εικόνα του κόμματος.
Κατά κοινή ομολογία, αναχαίτισαν την άνοδο του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή στην δεύτερη θέση των εκλογικών προτιμήσεων  των ψηφοφόρων. Και μόνο αυτό αποτελεί βαρύ ποινικό-πολιτικό αδίκημα αφού βιάστηκε η ελεύθερη βούληση και κρίση των Ελλήνων πολιτών.
Το ζήτημα και το ερώτημα είναι αν οι διώξεις έχουν πληγώσει και σε ποιο βαθμό το "σκληρό κορμό" του Λαϊκού Συνδέσμου.
Στις ευρωεκλογές με ελεύθερο (!) ένα μόνο μέρος των ηγετικών στελεχών  έπιασε το εντυπωσιακό ποσοστό του 9,3%. Το σύνολο των σοβαρών δημοσκοπήσεων αυτή τη στιγμή δίνει ποσοστά κοντά στο ποσοστό του 2012.
Έστω και μια ψήφος πάνω από το 6,93% που είχε λάβει στις εκλογές του Ιουνίου του 2012 θα αποτελέσει, τεράστια νίκη, αλλά σίγουρα δεν θα είναι ήττα ένα ποσοστό της τάξης του 6%.
Αλλά για να είμαστε σοβαροί ποιο ποσοστό που θα βάζει το κόμμα εντός Βουλής, μετά από τόσες διώξεις, θα αποτελούσε αποτυχία; Από την στιγμή που μπουν στην Βουλή είναι τεράστια νίκη. Και απ'ότι φαίνεται ότι απλώς θα μπούν, αλλά θα κερδίσουν και 16-22 έδρες!
Άρα λοιπόν θα καταδειχθεί για πρώτη φορά  πως εντός του εκλογικού σώματος πλέον υπάρχει  μια σημαντική μερίδα ψηφοφόρων που φήφιζαν αντισυστημικά και επιμένουν να ψηφίζουν αντισυστημικά, και σίγουρα έχουν κλαπεί από το κόμμα και 30-40.000 νέοι ψηφοφόροι όπως και από τον ΣΥΡΙΖΑ από τους 18χρονους που δεν θα τους επιτραπεί να ψηφίσουν σε αυτές τις εκλογές.
defencenet.gr