2.1.15

Εγκαταλείφθηκε από το πλήρωμά του πλοίο με 450 μετανάστες - Παρασύρεται προς την Ιταλία


Το γνωστό κόλπο.Το εγκατέλειψαν οι δουλέμποροι για να πάνε τα κορόϊδα να "σώσουν" τους ...φτωχούς λάθρο, που πλήρωσαν από 4-5 χιλιάδες ευρώ ο καθένας για τη μεταφορά τους!!! Που τα βρήκαν; Τους τα έδωσαν αυτοί που θέλουν η Ευρώπη των ηλιθίων "απίστων" να κατακλυσθεί και να κυριευθεί απο ισλαμοφασίστες. ΑΛΕΞ 


Εμπορικό πλοίο με 450 "μετανάστες",  βρίσκεται ακυβέρνητο, με τις μηχανές του πιθανότατα εκτός λειτουργίας, και παρασύρεται από το βράδυ της Πέμπτης προς τις ιταλικές ακτές, ανακοίνωσε η ιταλική Πολεμική Αεροπορία.
Πιο αναλυτικά, περίπου στη 01:00 (ώρα Ελλάδας) το πλοίο, ονομασία Ezadeen, ήταν σε απόσταση 65 χιλιομέτρων από το νοτιοανατολικό άκρο της Ιταλίας και έπλεε ακυβέρνητο σε μια φουρτουνιασμένη θάλασσα.

Το πλήρωμα έχει εγκαταλείψει το πλοίο, το οποίο έχει σημαία Σιέρα Λεόνε, ενώ ένας από τους επιβάτες ήταν σε θέση να θέσει σε λειτουργία τη ραδιοσυχνότητα επί του σκάφους και να ενημερώεει το Λιμενικό Σώμα ότι το πλήρωμα είχε εγκαταλείψει το πλοίο.

Ένα στρατιωτικό ελικόπτερο εστάλη για να μεταφέρει ιατρική βοήθεια, ενώ προς το πλοίο κατευθύνεται και πλήρωμα το οποίο θα προσπαθήσει να πάρει τον έλεγχό του.

Η ακτοφυλακή ειδοποίησε ισλανδικό περιπολικό σκάφος το οποίο βρισκόταν στην περιοχή ως μέρος της αποστολής του Frontex, του οργανισμού της Ε.Ε. για την επιτήρηση των συνόρων. Το ισλανδικό σκάφος προσέγγισε το Ezadeen και έπλευσε παράλληλα με αυτό, αλλά ο καιρός δεν του επέτρεψε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια.

Να σημειωθεί ότι πριν από δύο ημέρες, ένα φορτηγό πλοίο το οποίο μετέφερε 760 μετανάστες είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου ενώ έπλεε επίσης ανοιχτά της Ιταλίας και το ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό πήρε τον έλεγχο του.


Πηγή:reporter.gr