7.12.14

Σοβαρά επεισόδια στα Εξάρχεια Πηγή:www.capital.gr


Θα πρέπει να αλλάξει η τακτική που ακολουθεί η αστυνομία, δηλαδή η τακτική της παροχής οδού διαφυγής προς τους συγκεκριμένους διαδηλωτές - κακοποιούς.Θα πρέπει να περικυκλώνονται και να συλλαμβάνονται μέχρι ενός.Η δε δικαιοσύνη θα πρέπει να εξαντλεί τη δικαιοδοσία της με ποινές ανάλογες της συμπεριφοράς των δραστών, σε επίπεδο σκοπιμότητος.Μόνο έτσι θα σταματήσουν οι ξενοκίνητες καταστροφικές "διαδηλώσεις". Είναι τουλάχιστον γελοίο τη στιγμή που χιλιάδες Έλληνες έχουν αυτοκτονήσει ή πεθαίνουν καθημερινά από τα μνημονιακά μέτρα,  να μην αντιδρά κανείς (!!!) και να γίνονται τέτοιου είδους διαδηλώσεις για το θάνατο ενός ατόμου -από ένα ηλίθιο πρώην αστυνομικό- και για ένα κακοποιό ληστή τρομοκράτη που μισεί τα πάντα, επειδή -λέει- θέλει να...σπουδάσει ελεύθερος!!! Με την ίδια λογική θα πρέπει να ανοίξουν οι φυλακές να βγούν και τα λοιπά κακοποιά στοιχεία, ημεδαπά ή αλλοδαπά, εφ όσον δηλώσουν ότι θέλουν να πάνε σε κάποιο σχολείο (δημοτικό, Γυμνάσιος,ΙΕΚ, ΤΕΙ κ.λ.π.) και μετά...άντε μαζέψτε τα!
Η κυβέρνηση δεν έπρεπε να ασχοληθεί καθόλου με το θέμα και όποιος θέλει να κάνει απεργία πείνας, ας κάνει.Πρόβλημά του. Dura Lex sed Lex. 
Α.Αλεξανδρής (ΑΛΕΞ)

Συνεχίζοντο  μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες τα επεισόδια στην περιοχή των Εξαρχείων μεταξύ αστυνομικών και ομάδες ατόμων που εκσφενδονίζουν μολότοφ και πέτρες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.



Στους δρόμους γύρω από την πλατεία έχουν στηθεί οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων που φλέγονται. Οι αστυνομικοί κάνουν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης για να τους απομακρύνουν.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 211 προσαγωγές. 

Νωρίτερα το Capital.gr μετέδιδε: 

Σοβαρά επεισόδια έχουν ξεσπάσει εδώ και μερικές ώρες στην περιοχή των Εξαρχείων, μετά την ολοκλήρωση της απογευματινής πορείας στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες διαδηλωτές. Κατά τη διάρκεια της πορείας υπήρξε ένταση, ενώ ομάδες νεαρών βανδάλισαν στάση λεωφορείου στην οδό Σταδίου καθώς και την πρόσοψη εγκαταλελειμμένου ξενοδοχείου. 

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ομάδα διαδηλωτών έβαλε φωτιές σε κάδους απορριμμάτων, έσπασε βιτρίνες καταστημάτων, έσπασε μάρμαρα κτιρίων και προκάλεσε ζημιές σε στάσεις λεωφορείων και σε τηλεφωνικούς θαλάμους.




Στη συνέχεια τα επεισόδια επεκτάθηκαν στην Ομόνοια, όπου κατευθύνθηκε το ένα μέρος της πορείας και στα Εξάρχεια, όπου κατευθύνθηκε ένα δεύτερο μέρος.

Τα επεισόδια μετά τις 21.00 επικεντρώθηκαν στα Εξάρχεια, όπου το κατηλλειμένο κτίριο του Πολυτεχνείου χρησιμοποιείται ως "ορμητήριο" από διαδηλωτές. Στην περιοχή σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και ομάδων ατόμων με ρίψεις μολότοφ και χημικά, γύρω από την περιοχή του Πολυτεχνείου. Η αστυνομία έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής σε 211 προσαγωγές, ενώ αυτή την ώρα παραμένει η ένταση στα Εξάρχεια μεταξύ ομάδων ατόμων και αστυνομικών με ρίψεις μολότοφ και δακρυγόνων. 



Οι διαδηλωτές έχουν στήσει οδοφράγματα, αλλεπάλληλες είναι οι επιθέσεις με βόμβες μολότοφ και πέτρες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων -και από μπαλκόνια πολυκατοικιών, όπως μετέδωσε το MEGA- ενώ εκτεταμένη είναι και η χρήση χημικών εκ μέρους των δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. Επιθέσεις δέχονται και οι δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Στο μεταξύ, όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, ένα σπίτι στα Εξάρχεια βρέθηκε νωρίτερα σε κίνδυνο, από πυρκαγιά που ξέσπασε από μολότοφ και επεκτάθηκε από δέντρα στην τέντα της οικίας. Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της πυροσβεστικής, ενώ για την κατάσβεση των εστιών επιχειρούν και τα ειδικά οχήματα ("Αύρες") της αστυνομίας.

Ωστόσο, είναι τέτοιος ο όγκος των μολότοφ που εκτοξεύονται εναντίον αστυνομικών και πυροσβεστικών δυνάμεων, που, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, δόθηκε διαταγή στα πυροσβεστικά οχήματα να αποχωρήσουν, για λόγους ασφαλείας των πληρωμάτων τους.



Όπως μετέδωσε νωρίτερα το skai.gr, περίπου 5.000 με 6.000 άτομα, μεταξύ αυτών και ομάδες που πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρα, βρέθηκαν στην περιοχή της Πλατείας Συντάγματος, και επιχείρησαν να κινηθούν προς το σημείο όπου δολοφονήθηκε ο 15χρονος έφηβος στα Εξάρχεια, πριν από έξι χρόνια, στις 6 Δεκεμβρίου του 2008.

Ορισμένοι από τους συμμετέχοντες στην πορεία κρατούσαν πυροσβεστήρες και κοντάρια. 

Το iefimerida.gr ανέφερε ότι μερίδα διαδηλωτών έχουν σπάσει στάσεις λεωφορείων και ότι, ενώ έκανε λόγο και για καταστροφές σε κατάστημα γνωστής αλυσίδας ρούχων. Πετροπόλεμος σημειώθηκε νωρίτερα στη Βουκουρεστίου των διαδηλωτών με την Αστυνομία νωρίτερα, η οποία κάνει χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.


Νωρίτερα, κατά μήκος της Πανεπιστημίου σημειώθηκαν επεισόδια, με διαδηλωτές να προκαλούν ζημιές σε προσόψεις τραπεζών, ενώ στην πλατεία Συντάγματος εκτοξεύθηκαν και μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.



Προσήχθησαν 211 άτομα για τα επεισόδια στην Αθήνα


Σε περισσότερες από 210 προσαγωγές φέρεται να προχώρησαν οι Αρχές. Μέχρι αυτή την ώρα, συγγενείς και αλληλέγγυοι των προσαχθέντων παραμένουν - σε ένδειξη συμπαράστασης - έξω από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών.





Κλειστοί 5 σταθμοί μετρό

Κλειστοί είναι οι σταθμοί του μετρό "Ομόνοια", "Βικτωρια", "Πανεπιστήμιο", "Αμπελόκηποι" και "Κατεχάκη" με εντολή της Ελληνικής Αστυνομιας".








Θεσσαλονίκη: Μολότοφ και χρήση χημικών στο ΕΚΘ


Ένταση σημειώθηκε το βράδυ έξω από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ), όπου κατευθύνθηκαν από νωρίς άτομα τα οποία συμμετείχαν στην πορεία μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Άγνωστοι συνεπλάκησαν με αστυνομικούς, με τους τελευταίους να κάνουν χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και χημικών, προκειμένου να τους απωθήσουν. Ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό στους γύρω δρόμους, ενώ, κατά πληροφορίες έγιναν 10 με 15 προσαγωγές.

Οι συγκεκριμένοι εξετάζονται μαζί με άλλους επτά υπόπτους, τους οποίους προσήγαγε το απόγευμα η ΕΛ.ΑΣ. για τα προηγούμενα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά την πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ, ένταση επικράτησε και στη Βέροια μετά την πορεία μνήμης που διοργανώθηκε στο κέντρο της πόλης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. Η Αστυνομία προχώρησε σε 11 προσαγωγές.

Την ίδια ώρα, επεισόδια ξέσπασαν και σε κεντρικούς δρόμους του Βόλου, όπου μετά την ολοκλήρωση της πορείας διαδηλωτές έστησαν οδοφράγματα, πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών. Και εδώ, οι αστυνομικοί προέβησαν σε ρίψεις χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και χημικών για να απωθήσουν τους ταραξίες. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ



Πηγή:www.capital.gr