3.12.14

Κλοπή ηλεκτρονικού εξοπλισμού από το πρώτο ρωσικό Mistral

Efenpress:Εάν το πλοίο ήταν παραγγελία του Ισραήλ, ήδη θα είχε "απαχθεί" από κομάντος και θα βρισκόταν στο Ισραήλ! 
___________________
Η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» ανέφερε πως η κλοπή, που έγινε στις στις 25 Νοεμβρίου 2014, αφορούσε δύο σκληρούς δίσκους, μία μητρική υπολογιστή, μία κάρτα γραφικών και κατασκευής Thales λογισμικό επικοινωνίας μεταξύ των εξυπηρετητών (servers) που είναι εγκατεστημένοι στο πλοίο.
 
Την παρούσα περίοδο το πλοίο βρίσκεται παραβεβλημένο στα ναυπηγεία του Saint Nazaire καθώς η παράδοση του ανεστάλη από τη γαλλική κυβέρνηση λόγω της κρίσης στην Ουκρανία.
 
Μάλιστα, η «Le Figaro»  φιλοξενεί δηλώσεις του Fabienne Bonnet, αξιωματικού προμηθειών της γαλλικής κυβέρνησης, ότι κανένα από τα υλικά που εκλάπησαν περιείχε απόρρητες ή διαβαθμισμένες πληροφορίες.
 
Ειδικότερα σε ό,τι αφορά το λογισμικό της Thales, η γαλλική εφημερίδα αναφέρει ότι έχει αναπτυχθεί αποκλειστικά για μεταβίβαση στη Ρωσία και ότι δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει σε άλλο περιβάλλον πλην αυτού των αποβατικών Mistral.
 
Σύμφωνα με την αρχικές έρευνες των αστυνομικών αρχών της Nantes δεν υπήρξαν ίχνη παραβίασης του χώρου όπου βρισκόταν ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός. Σύμφωνα με το «Le Point» οι έρευνες, που βρίσκονται στο αρχικό τους στάδιο, επικεντρώνονται «πέριξ του πλοίο», ενώ πηγή του γαλλικού υπουργείου Άμυνας δήλωσε ότι δεν υπάρχουν υποψίες ρωσικής εμπλοκής.
 
Σημειώνεται ότι στις 18 Νοεμβρίου 2014 «δεκάδες» στελέχη του Ναυτικού της Ρωσικής Ομοσπονδία επιβιβάστηκαν στο Vladivostok ενώ την προηγούμενη ημέρα τους είχε απαγορευθεί η επιβίβαση.
 
defencenet.gr