7.12.14

H ισραηλινή Αεροπορία βομβάρδισε στόχους κοντά στο διεθνές αερoδρόμιο της Δαμασκού (Δείτε βίντεο & φωτογραφίες)

Χτύπημα της ισραηλινής Αεροπορίας είχαμε πριν από λίγο στο διεθνές Αεροδρόμιο της Δαμασκούς και στην πόλη Dimas, ανέφερε πριν από λίγο η συριακή τηλεόραση
 
Συριακή στρατιωτική πηγή ανάφερε πριν από λίγο ότι το κυρίως αεροδρόμιο της χώρας χτυπήθηκε από αέρος από μαχητικά αεροσκάφη F-15I και F-16I. Δεν έχουν αναφερθεί απώλειες ενώ οι κάτοικοι της Δαμασκού είπαν ότι άκουσαν ισχυρές εκρήξεις.
 
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το SANA "χτυπήθηκαν κατοικημένες περιοχές στο Dimas και κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού". Η κυβέρνηση αποκάλεσε την επίθεση "επίθεση κατά της Συρίας".
 
Η πόλη του Dimas βρίσκεται βορειοδυτικά της Δαμασκού
 
Από το Τελ Αβίβα δεν έχει υπάρξει κάποιο σχόλιο μέχρι στιγμής.
Όπως αναφέρεται από ισραηλινές πηγές στοχος της επίθεσης ήταν φορτία πυραύλων από το Ιράν προς την φιλοιρανική οργάνωση της Hezbollah τα οποία μεταφέρονταν μέσω Συρίας.
Σύμφωνα με συριακή στρατιωτική πηγή η οποία μίλησε στο ρωσικό Sputnik news δήλωσε πως οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές δεν είχαν ως στόχο το διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού αλλά αποθήκη όπλων η οποία βρισκόταν κοντά στο αεροδρόμιο.
Σύμφωνα με άλλες  πληροφορίες  που προέρχονται από το το λιβανικό κανάλι Al-Manar οι βομβαρδισμοί είχαν σαν στόχο το μικρότερο αεροδρόμιο του Dimas κοντά και αυτό στην περιοχή της Δαμασκού.
Μάλιστα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Benjamin Netanyahu (γνωστός και με το υποκοριστικό Bibi) ανέβαλλε ζωντανή παρέμβασή του μέσω δορυφόρου σε εκδήλωση ιδρύματος ασφάλειας και γεωστρατηγικής στην Ουάσιγκτον και αντ΄ αυτού έστειλε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα.
http://www.zerohedge.com/sites/default/files/images/user5/imageroot/2014/12/Israel%20strike.jpg
 
http://www.zerohedge.com/sites/default/files/images/user5/imageroot/2014/12/syria%20strike%200.jpg
http://www.zerohedge.com/sites/default/files/images/user5/imageroot/2014/12/syria%20strike%201.jpg
 
http://www.zerohedge.com/sites/default/files/images/user5/imageroot/2014/12/syria%20strike%202.jpg
defencenet.gr