19.12.14

Αποκάλυψη-βόμβα Καμμένου


Αποκαλύψεις-φωτιά κάνει ο Πάνος Καμμένος σε σχέση με τον χρηματισμό του βουλευτή του κόμματος του Παύλου Χαϊκάλη.

Στέλεχος ξένης τράπεζας πίσω από την απόπειρα χρηματισμού του Παύλου Χαϊκάλη, σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο ΚαμμένοΟ πρόεδρος των ΑΝΕΛ θα υποστηρίξει κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου στις 13.00 ότι πίσω από την απόπειρα εξαγοράς του βουλευτή βρίσκεται αξιωματούχος ξένης τράπεζας από το περιβάλλον του πρωθυπουργού. Όπως θα ισχυριστεί, το τραπεζικό στέλεχος διαπραγματεύτηκε το ποσό της αμοιβής του κ. Χαϊκάλη για να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Οι συνομιλίες ανάμεσα στους δύο άνδρες είναι καταγεγραμμένες, καθώς από ένα σημείο και μετά τα όσα ειπώθηκαν καταγράφονταν. Το εκπληκτικό στην όλη ιστορία είναι ότι ολόκληρο το υλικό παραδόθηκε στον εισαγγελέα Ισίδωρο Ντογιάκο από τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων και τη σύζυγό του Έλενα Τζούλη. Τα στοιχεία δόθηκαν στις 6 Δεκεμβρίου 2014, ανήμερα του Αγίου Νικολάου, όταν σημειώθηκανσοβαρά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας κατά τη διάρκεια πορειών στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Περιέργως, δεν έχει υπάρξει καμία αντίδραση.

Τι ειπώθηκε

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της συνομιλίας, το στέλεχος της τράπεζας πρότεινε το πόσο των 3 εκατ. ευρώ σε ράβδους χρυσού και χρήματα (700.000€).

Φέρεται δε κατά τη διάρκεια της κουβέντας με τον Παύλο Χαϊκάλη* να υποστηρίζει ότι έχει χρηματίσει και άλλους βουλευτές. Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι ελέγχει τα χαρτονομίσματα από φόβο μη δημιουργηθεί κανένα θέμα, καθώς σε προηγούμενη περίπτωση χρηματισμού είχαν βρεθεί χρήματα από την απαγωγή του Παναγόπουλου.

Φοβούμενος μήπως του πάρουν το υλικό που είχε στην κατοχή του ή πάθει κάτι ο ίδιος, ο Παύλος Χαϊκάλης ήρθε σε επαφή με τον Λάκη Λαζόπουλο, στον οποίο και το παρέδωσε. Αυτός είναι ο λόγος που ο ηθοποιός γνωρίζει το περιεχόμενο της συνομιλίας. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, όπως πληροφορούμαστε, ο Πάνος Καμμένος θα δώσει στη δημοσιότητα μέρος της συνομιλίας προς άρση κάθε αμφιβολίας ως προς το αληθές του πράγματος.

Η συνέντευξη αναμένεται ότι θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον.
______________________________________________

*




Την απόπειρα χρηματισμού του προκειμένου να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατήγγειλε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλος Χαϊκάλης, τονίζοντας ότι το άτομο που τον πλησίασε δεν ανήκει σε πολιτικό χώρο. 

Ο κ. Παύλος Χαϊκάλης τόνισε πως έχει ήδη προσφύγει στη Δικαιοσύνη και έχει καταθέσει στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προσκομίζοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία αυτής της υπόθεσηςΟ άνθρωπος αυτός, όπως είπε, του πρότεινε να του δώσει 700.000 ευρώ, να του εξασφαλίσει διακανονισμό του δανείου του καθώς και επαγγελματικά συμβόλαια, συνολικού ύψους τουλάχιστον 2 εκατ. ευρώ.

Ο Παύλος Χαϊκάλης επεσήμανε πως έχει ήδη προσφύγει στη Δικαιοσύνη και έχει καταθέσει στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προσκομίζοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία αυτής της υπόθεσης. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, αργά το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, ο κ. Χαϊκάλης πέρασε το κατώφλι του εισαγγελέα Παν. Παναγιωτόπουλου που διενεργεί προκαταρκτική εξέταση για το θέμα του «κουμπαρά» και κατέθεσε, παραδίδοντας παράλληλα σχετικό οπτικο-ακουστικό ντοκουμέντο.

Δεν τον κατονόμασε


Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στον εισαγγελέα ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων αρνήθηκε να κατονομάσει το πρόσωπο που προσπάθησε να τον εξαγοράσει, παρότι ρωτήθηκε επισταμένως. Αυτό διότι από το οπτικοακουστικό υλικό δεν προκύπτει η ταυτότητα του εν λόγω ατόμου. Επιπλέον, αρνήθηκε να αποκαλύψει τα ονόματα των προσώπων που κρύβονται πίσω από την υπόθεση.

Τα λεγόμενα του κ. Χαϊκάλη επιβεβαίωσε και ο ηθοποιός Λάκης Λαζόπουλος, ο οποίος σε δηλώσεις του σε πρωινή εκπομπή του AΝΤ1 ισχυρίστηκε πως έγινε μάρτυρας χρηματισμού εν ενεργεία βουλευτή, υπογραμμίζοντας ότι τα στοιχεία βρίσκονται στη διάθεση του εισαγγελέα.

«Έχω δει και έχω ακούσει το υλικό. Έχω και έναν άλλο βουλευτή που μέσα από την κουβέντα κατάλαβα ότι όχι απλώς έγινε απόπειρα χρηματισμού του, αλλά τα πήρε κιόλας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λαζόπουλος.

Για την υπόθεση, η εισαγγελία εξέδωσε σχετική ανακοίνωση αναφέροντας: «Όντως ο κ. Χαϊκάλης έκανε εκτενείς καταγγελίες δίνοντας εκτενή κατάθεση και παραδίδοντας υλικό. Πλην όμως, από τη μέχρι στιγμής εισαγγελική έρευνα δεν επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες του».
http://www.zougla.gr/