17.11.14

Β.Πούτιν: "Θα συνεχίσουμε να κάνουμε περιπολίες μακράς ακτίνας στον Κόλπο του Μεξικού" (vid)

ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΝΙΩΘΟΥΝ ΤΗΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ "ΑΝΑΣΑ" ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

"Θα συνεχίσουμε να διεξάγουμε περιπολίες μακράς ακτίνας έξω από τα αμερικανικά σύνορα στον Κόλπο του Μεξικού" δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν, ως απάντηση στις προκλήσεις των Αμερικανών που διεξάγουν ασκήσεις έξω από τα ρωσικά σύνορα.
 
Ο Β.Πούτιν σημείωσε ότι, η Ρωσία ανέστειλε τις πτήσεις των στρατηγικών αεροσκαφών της από το 1992,  με εντολή τότε του ανεκδιήγητου Μ.Γέλτσιν,  τα αεροσκάφη να παραμείνουν στις  αεροπορικές βάσεις τους, για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 
«Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, και για πολλά χρόνια οι αμερικανοί εταίροι μας, συνέχιζαν τις πτήσεις  των εξοπλισμένων με πυρηνικά αεροσκαφών τους,  στις ίδιες περιοχές όπως και πριν, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών κοντά στα σύνορά μας. Ως εκ τούτου, πριν από μερικά χρόνια, βλέποντας ότι δεν υπήρχαν στον ορίζοντα  θετικές εξελίξεις, αποφασίσαμε να τους συναντήσουμε στα «μισά του δρόμου», επαναλαμβάνοντας τις πτήσεις της στρατηγικής μας αεροπορίας σε απομακρυσμένες περιοχές», κατέληξε ο Ρώσος ηγέτης .
 
Στην Ουάσιγκτον έχουν τρομοκρατηθεί διότι από τότε που διαλύθηκε η Σοβιετική Ένωση δεν είχαν ξανανιώσει την πυρηνική "ανάσα" της Ρωσίας τόσο κοντά στα σύνορά τους.
 
Ο Ρώσος πρόεδρος, προέβη σε δηλώσεις με σκοπό να στείλει μήνυμα "ισοδύναμου τετελεσμένου" στις αμερικανικές διαμαρτυρίες , δηλώνοντας ότι, οι ρωσικές στρατιωτικές ασκήσεις, θα διεξάγονται  σε διεθνή ζώνη αποκλειστικά. Τα ρωσικά βομβαρδιστικά μακράς ακτίνας , θα πραγματοποιούν όμως αυτού του είδους τις πτήσεις, και στον Κόλπο του Μεξικού, λόγω της αντίστοιχης νατοϊκής αεροπορικής δραστηριότητας  κοντά στα ρωσικά σύνορα, κατέληξε ο Ρώσος Πρόεδρος, και αναφέρει η ρωσική ιστοσελίδα sputniknews.com.
 
«Οι ασκήσεις μας θα διεξάγονται  αποκλειστικά σε διεθνή ύδατα και διεθνή εναέριο χώρο», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο  ARD.
 
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού δήλωσε ότι η χώρα, σχεδιάζει να επεκτείνει τις εναέριες περιπολίες της , έως τον Κόλπο του Μεξικού. Πρόσθεσε δε ότι βάση προγράμματος , τα ρωσικά βομβαρδιστικά θα διανύουν όλη την απόσταση κατά μήκος των ρωσικών συνόρων, έως  τον Αρκτικό Ωκεανό.
 
Τα σχέδια της Ρωσίας, δημοσιοποιήθηκαν αμέσως όταν το ΝΑΤΟ αύξησε τις δραστηριότητές του,  κοντά στα ρωσικά σύνορα, συμπεριλαμβανομένων των υδάτων της Μαύρης Θάλασσας και της  θάλασσας της Βαλτικής.
 
Στην Ουάσιγκτον είχαν κακομάθει από την εποχή Μ.Γέλτσιν και έχουν υποστεί σοκ, που για άλλη μια φορά δεν αποτελούν την μόνη υπερδύναμη στον πλανήτη όπως ήταν κτά την δεκαετία του 90'.
 
Το δε θράσος των ΗΠΑ έχει ξεφύγει οποιουδήποτε ορίου, καθώς πραγματοποιούν ασκήσεις με χιλιάδες στρατιώτες στα σύνορα της Ρωσίας, όπως κάνουν τώρα στη Λιθουανία, ενώ τα αμερικανικά πυρηνικά βομβαρδιστικά, περιπολούν συνεχώς στα ρωσικά σύνορα. Η εποχή Μ.Γέλτισν έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί, αλλά ακόμα στην Ουάσιγκτον δεν μπορούν να το πιστέψουν.
 
Είναι η πρώτη φορά που ο Β.Πούτιν στέλνει ένα τόσο σκληρό μήνυμα, ισοδύναμων τετελσμένων σε όποια προκλητική ενέργεια των Αμερκανών. Αυτό σημαίνει ότι εάν προχωρήσουν στο μέλλον σε δημιουργία βάσης στην Δ.Ουκρανία, με σκοπό να μπει η Μόσχα στο πυρηνικό "στόχαστρο" των Αμερικανών, η Ρωσία θα απαντήσει με τη δημιουργία βάσεων στην ρωσόφιλη και φανατικά αντιαμερικανική Λατινική Αμερική (πλην Κολομβίας δεν θέλουν να βλέπουν Αμερικανούς ούτε ζωγραφιστούς), για να θεσει στο δικό της πυρηνικό "στόχαστρο" τις νότιες ΗΠΑ.
 
 
 
 
 defencenet.gr