14.10.14

Έκκληση για βοήθεια από την «πριγκίπισσα» των Πεσμεργκά» - Έχει εξευτελίσει τους τζιχαντιστές

Η 40χρονη διοικητής των Πεσμεργκά, Μαΐσα Αμπντό, που μάχεται με το ψευδώνυμο «Ναρίν Αφρίν», έκανε έκκληση στην διεθνή κοινότητα για βοήθεια στους Κούρδους στην άνιση μάχη τους με τους πολεμιστές του Ισλαμικού Χαλιφάτου. Η Αμπντό πιστεύεται ότι εξευτελίζει τους τζιχαντιστές που θεωρούν τις γυναίκες κάτι λίγο περισσότερο από σκλάβους και τώρα είναι διπλή ντροπή γι' αυτούς, αν τζιχαντιστής πέσει στη μάχη από γυναίκα.

Χθες η 40χρονη διοικητής των Κούρδων ανέφερε: «Θα παλέψουμε μέχρι την τελευταία σφαίρα για να σώσουμε τους πολίτες. Είναι ένας αγώνας για όλους μας, ένας αγώνας για την ελευθερία. Αν δεν μας βοηθήσετε θα έρθουν μια μέρα και σε σας».  Η Αμπντό παρακάλεσε την διεθνή κοινότητα να στείλει άμεσα στους Κούρδους αντιαρματικά όπλα, λέγοντας ότι οι τζιχαντιστές χρησιμοποιούν βαρύ οπλισμό, ειδικότερα τανκς και οι Κούρδοι μαχητές διαθέτουν μόνο ελαφρύ οπλισμό στον άνισο αγώνα τους με τους φανατικούς ισλαμιστές τρομοκράτες.
«Παρακαλούμε να μας στείλετε ανθρωπιστική βοήθεια και όπλα τώρα! Χιλιάδες άμαχοι εξακολουθούν να βρίσκονται μέσα στην πόλη. Δεν μπορούν να πάνε πουθενά, είναι από παντού αποκλεισμένοι», δήλωσε στην απελπισμένη έκκλησή της για βοήθεια η «πριγκίπισσα» των Πεσμεργκά», όπως την αποκαλούν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.
Η Αμπντό κατηγόρησε την Τουρκία που «ως μέλος του ΝΑΤΟ  αδρανεί για τις φρικαλεότητες που εκτυλίσσονται στο κατώφλι της και απλά κάθεται και παρακολουθεί μέχρι όλοι οι  άμαχοι πολίτες να αποκεφαλιστούν»...
Ο Maajid Nawaz, επικεφαλής του αντιτρομοκρατικού οργανισμού Quilliam, με έδρα το Λονδίνο, έγραψε στο twitter για την Αμπντό: «Ηρωϊδα. Θυμηθείτε το όνομά της, Ναρίν Αφρίν, γενική διοικητής των κουρδικών δυνάμεων που υπερασπίζονται το Κομπάνι εναντίον των τζιχαντιστών».
Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν προειδοποιήσει ότι αν πέσει το Κομπάνι στα χέρια των τζιχαντιστών, τότε θα έχουμε μια «νέα Σρεμπρένιτσα», θυμίζοντας τη σφαγή μουσουλμάνων από Σερβοβόσνιους, στη διάρκεια του βοσνιακού εμφυλίου πολέμου, το 1995.
defencenet.gr