29.10.14

Κοινή συνάντηση Σαμαρά-Αναστασιάδη με τους αρχηγούς των κυπριακών κομμάτων


Ο Πρόεδρος της Κύπρου Νικος Αναστασιάδης και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα προεδρεύσουν σε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών της Κύπρου, στις 7 Νοεμβρίου, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του κ. Σαμαρά στη Μεγαλόνησο. 
 
Κυβερνητικές πηγές στη Λευκωσία ανέφεραν πως ο κ. Σαμαράς θα προσφωνήσει και την Ολομέλεια του κυπριακού κοινοβουλίου, μετά από παράκληση του Προέδρου του Σώματος Γ. Ομήρου.
 
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι Ελλάδα και Κύπρος συντονίζονται σε καθημερινή βάση σε σχέση με τις προκλήσεις της Τουρκίας, σημειώνοντας με έμφαση ότι η κυπριακή ΑΟΖ παρά το ότι η Κύπρος δεν διαθέτει τα μέσα επιτήρησης της επιτηρείται επαρκώς από υπηρεσίες και δυνάμεις «φίλων χωρών».
 
Οι πηγές που πρόσκεινται στη Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφεραν πως δεν υπάρχει -μέχρι αυτή τη στιγμή- ούτε καν υποψία για κατάρριψη του μικρού αεροσκάφους πριν λίγες ημέρες, από τουρκικές δυνάμεις. Όπως σημείωναν, τη στιγμή της πτώσης του αεροπλάνου, τα τουρκικά πλοία βρισκόντουσαν περίπου 60 χιλιόμετρα μακριά.
 
 
 defencenet.gr