15.9.14

ΜΟΣΧΑ: "ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙ ΣΥΜΒΕΙ" Παραδοχή Ουκρανού ΥΠΑΜ: "Το ΝΑΤΟ μας παραδίδει σύγχρονο οπλισμό"

To NATO παραδίδει σύγχρονα οπλικά συστήματα προχωρόντας σε παράνομη επέμβαση στην ουκρανική σύγκρουση όπως ομολόγησε ο ίδιος ο Ουκρανός ΥΠΑΜ Valery Galetei του ναζιστικού καθεστώτος του Κιέβου.
 
Άμεση η απάντηση της Ρωσίας που πραγματοποίησε σήμερα αερομεταφορά-μαμούθ 1200 στρατιωτών στα πλαίσια των ασκήσεων ετοιμότητας που διεξάγονται στην ρωσική Άπω Ανατολή, με μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση.
 
Σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΑΜ "Συνολικα τα Il-76 και τα An-124 Ruslan πραγματοποίησαν 30 πτήσεις μεταφέροντας 200 τόνους φορτίο και 1200 στρατιώτες. Τα πληρώματα των μεταφορικών αεροπλνων μεταφέρουν στρατεύματα όλες τις ώρες της ημέρας. Σε ότι αφορά την μεταφορά δυτικού οπλισμού στην Ουκρανία η Δύση είναι υπεύθυνη για ότι συμβεί"...".
 
Σήμερα ο Ουκρανός ΥΠΑΜ Valery Galetei, που παρακολούθησε την Σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Ουαλία μαζί με τον ολιγάρχη Ουκρανό "Νέρωνα" είπε σε συννέντευξή του στο ουκρανικό Κανάλι 5 ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ ξεκίνησαν την αποστολή οπλισμού στο Κίεβο, και ότι ο Π.Ποροσένκο κλείνει συμφωνίες προμήθειας αμυντικού εξοπλισμού με δυτικούς ηγέτες.
 
"Συνάντησα τους ηγέτες των προηγμένων χωρών πίω από κλειστές πόρτες, και μας άκουσαν. Ξεκίνησαν τις παραδόσεις οπλισμού" ειπε ο Valery Galetei, απροκάλυπτα "δίνοντας" τους ΝΑΤΟϊκούς ηγέτες που με θράσος και υποκρισία κατηγορούσαν την Ρωσία ότι εφοδίαζε τους ρωσόφωνους εναντίον του ναζιστικού καθεστώτος, την ίδια στιγμή που αυτοί δίνουν οπλισμό και "συμβούλους" στους νεοναζί απόγονους του "χασάπη" Στέπαν Μπαντέρα
 
Σημειώνεται οτι στις 7 Σεπτεμβρίου ο σύμβουλος του Ουκρανού ολιγάρχη Π.Ποροσένκο Yuri Lutsenko είχε γράψει στη σελίδα του στο facebook ότι διάφορες δυτικές χώρες όπως οι ΗΠΑ,η Γαλλία, η Πολωνία και η Νορβηγία, συμφώνησαν να στείλουν στρατιωτικούς συμβούλους και να προμηθεύσουν σύγχρονο οπλισμό την Ουκρανία.Οι ΗΠΑ, η Πολωνία και η Νορβηγια έιχαν αρνηθεί αυτή την πληροφορία, αλλά ο Ουκρανός ΥΠΑΜ τους διέψευσε.
 
Η Ιταλία ήθελε να αποστείλει μη θανατηφόρο εξοπλισμό, ενώ η Γαλλία είχε αρνηθεί να δώσει διευκρινίσεις.
 
Ουκρανία: θα αποκτήσουμε πυρηνικά – Μόσχα: Το ανέκδοτο με τους πίθηκους και τη χειροβομβίδα το ξέρετε; 
Ο ουκρανός όμως ΥΠΑΜ επανήλθε με νέες δηλώσεις επιχειρώντας να εκβιάσει τους Νατοϊκούς λέγοντας πως η χώρα του θα επανέλθει στο καθεστώς της πυρηνικής δύναμης όπως ήταν πριν το 1991εάν η Δύση δεν υποστηρίξει ενεργά τη χώρα του.
Η απάντηση από πλευράς Ρωσίας ήταν άμεση και καυστική: Το ανέκδοτο με τους πίθηκους και την χειροβομβίδα το ξέρετε;
Αυτό έγραψε σε σελίδα στο διαδίκτυο ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ντμίτρι Ραγκόζιν, σημειώνοντας  ότι «έχει ακούσει για πιθήκους με χειροβομβίδα», το πόσο επικίνδυνοι, δηλαδή, θα μπορούσαν να αποδειχθούν, αλλά «για πίθηκο, που ονειρεύεται πυρηνική χειροβομβίδα ακούω για πρώτη φορά»!
Οι ρωσικές ασκήσεις
 
Την ίδια στιγμή η Ρωσία στις ήδη διεξαγόμενες ασκήσεις της ρωσικής Άπω Ανατολής προχώρησε σε μια γιγαντιαία επιχέιρηση αερομεταφοράς στρατευμάτων ως απάντηση ότι περαιτέρω εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία θα αναγκάσει την Μόσχα να δράσει καιρια. Πραγματοποιήθηκαν 30 πτήσεις, που μετέφεραν 1200 στρατιώτες και 200 τόνους πολεμικό υλικό.
 
Οι ασκήσεις ετοιότητας ξεκίνησαν στις 11 Σεπτεμβριου με την συμμετοχή προσωπικού τεσσάρων Στρατιών. Περισσότεροι από 160.000 στρατιωτικό προσωπικό,1000 τεθωρακισμένα,130 αεροσκάφη και 70 πλοία και υποβρύχια της ανατολικής στρατιωτικής Διοίκησης συμμετέχουν τις διακλαδικές ασκήσεις.
 
Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος Β.Πούτιν διέταξε ασκήσεις ετοιότητας το Φεβρουάριο του 2014 για την Δυτική Στρατιωτική Διοίκηση και τον Ιούνιο για την κεντρική Στρατιωτική Διοίκηση, ενω διεξήγαγε και μεγάλες ασκήσεις για τις ρωσικές πυρηνικές δυνάμεις θέλοντας να ελέγξει το σύνολο των ρωσικών ΕΔ, ώστε να είναι έτοιμες σε περιπτωση ολοκληρωτικής σύγκρουσης,σε όλα τα μέτωπα με τον αντίπαλο που επέστρεψε από το "κρύο" του Ψυχρού Πολέμου, το ΝΑΤΟ.
defencenet.gr