5.9.14

Οι καρπαζο-εισπράκτορες του ΝΑΤΟ: 27 παραβιάσεις του ΕΕΧ αλλά ο Α.Σαμαράς θα συναντηθεί με τον Ρ.Τ.Ερντογάν!

Συμπεριφορά υποτελούς χώρας: Δεν ματαιώθηκε η αυριναή συνάντηση του πρωθυπουργού Α.Σαμαρά με τον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ.Ερντογάν παρά τις μαζικές παραβιάσεςι των εναέριων συνόρων μας από την τουρκική Αεροπορία σήμερα.
Συνολικά 17 τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, αεροσκάφη επιτήρησης και ελικόπτερα παραβίασαν τον Εθνικό Εναέριο Χώρο λίγες ώρες πριν την προγραμματισμένη για αύριο Παρασκευή συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, που θα γίνει στην Ουαλία, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ. 

Οκτώ αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου τύπου CN-235, πέντε τουρκικά ελικόπτερα και τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη -δύο εκ των οποίων οπλισμένα- εισέβαλαν στο FIR Αθηνών και σημείωσαν 16 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας και 27 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου. 
Οι πτήσεις των τουρκικών μαχητικών έγιναν στο βόρειο, το κεντρικό και το νοτιοανατολικό Αιγαίο. 
Παρόλα αυτά σε ερώτηση του defencenet.gr προς το υπουργείο Εξωτερικών για το αν η συνάντηση θα ματαιωθεί λόγω της τουρκικής συμπεριφοράς και στην παρατήρηση ότι "Μια τέτοια συνάντηση θα νομιμοποιουσε τις τουρκικές παραβιάσεςι" η απάντηση ήταν ότι "Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί κανονικά"!
Ποιο ραγιάς δεν γίνεται!
 defencenet.gr