17.8.14

Φωτογραφίες με Σαουδάραβα τρομοκράτη «καίνε» τον Ερντογάν

Οι δυο άντρες, συναντήθηκαν τον Απρίλιο του 2012,
 όταν η είσοδος του Σαουδάραβα ήταν απαγορευμένη στη γείτονα χώρα

Δεν πρόλαβε καλά καλά να περάσει μια εβδομάδα από τον θρίαμβο του Ερντογάν στις προεδρικές εκλογές, και νέες εικόνες έρχονται να «κάψουν» τον νέο Πρόεδρο της Τουρκίας, προκαλώντας σάλο.
 
Ο Ερντογάν, είναι αντιμέτωπος με ένα ακόμα σκάνδαλο, καθώς κάμερα ασφαλείας τον εμφανίζει να συναντάται με τον Σαουδάραβα Γιασίν αλ Κάντι, τον οποίο οι ΗΠΑ θεωρούν «παγκόσμιο τρομοκράτη», έχοντάς τον στη λίστα με τους υποστηρικτές της Αλ Κάιντα.
 
Οι δυο άντρες, συναντήθηκαν τον Απρίλιο του 2012, όταν η είσοδος του Σαουδάραβα ήταν απαγορευμένη στη γείτονα χώρα.
 
Οι φωτογραφίες που «καίνε» τον Τούρκο Πρόεδρο, είδαν το φως της δημοσιότητας από την εφημερίδα «Καρσί», διαρρέοντας από την έρευνα που ξεκίνησε για τη διαφθορά, στις 25 Δεκεμβρίου του 2013.
erto
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα, Ερντογάν και αλ Κάντι, συναντήθηκαν μυστικά, τον Απρίλιο του 2012, στο συνεδριακό κέντρο Halic της Κωνσταντινούπολης, και έγιναν πριν ο ΟΗΕ αφαιρέσει το όνομά του Σαουδάραβα από τη λίστα του με τους υποστηρικτές της Αλ Κάιντα, όταν ακόμα απαγορευόταν με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, να μπει στην Τουρκία.
 
Ο Γιασίν Αλ Κάντι, έφτασε σύμφωνα με το δημοσίευμα στην Τουρκία, τις 14 Απριλίου και αμέσως κατευθύνθηκε στο χώρο της συνάντησης, συνοδευόμενος από την ασφάλεια του Ερντογάν, χωρίς καν να περάσει από έλεγχο διαβατηρίων!
 
Οι κάμερες ασφαλείας του συνεδριακού κέντρου της Κωνσταντινούπολης, έχουν καταγράψει τον Σαουδάραβα να φτάνει στο πάρκινγκ στις 11:59 το πρωί της 14ης Απριλίου, και αφού παρκάρει να μπαίνει στο κτίριο. Δυο λεπτά μετά, ακολουθούν ο Ερντογάν με τον επικεφαλής των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών Χακάν Φιντάν, ο οποίος επίσης απεικονίζεται στο video.
 
Οι κάμερες ασφαλείας μέσα στο συνεδριακό κέντρο κατέγραψαν τον αλ Κάντι να μπαίνει σε αίθουσα συνεδριάσεων στις 12.01, με τον Ερντογάν να ακολουθεί δυο λεπτά μετά. Οι δυο τους συναντήθηκαν μόνοι για 51 λεπτά, χωρίς να είναι παρών ο Φιντάν. Στις 12.54 ο αλ Κάντι έφυγε. Στις 3:06 φαίνεται ο Φιντάν να μπαίνει στην αίθουσα και να έχει 10λεπτη συνάντηση με τον Ερντογάν.
 
Αν και δεν έχει γίνει γνωστό τι συζητήθηκε μεταξύ τους, η εφημερίδα υποστηρίζει ότι οι δυο τους φέρονται να έχουν συναντηθεί συνολικά 13 φορές, μιας και ο αλ Κάντι είχε εγκαθιδρύσει δίκτυο στην Τουρκία και είχε πρόσβαση σε πρόσωπα κλειδιά της κυβέρνησης Ερντογάν.
 
Ο εκπρόσωπος του αλ Κάντι, Ουσάμα Κουτμπ φέρεται να τηλεφώνησε στις 2 Απριλίου στον βοηθό του Ερντογάν, Xασάν Ντογκάν.Ο Κουτμπ είναι ανιψιός του Σαγίντ Κουτμπ, του ιδρυτή της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Είπε λοιπόν στον βοηθό του Τούρκου πρωθυπουργού ότι ο "γηραιός αδερφός" του θέλει να συζητήσει κάτι με τον Ερντογάν. Την επόμενη μέρα, ο Ντογκάν του τηλεφώνησε και κανονίστηκε η συνάντηση.
onlycy.com/