10.8.14

39 τελικά τα θύματα της συντριβής του αεροσκάφους στην Τεχεράνη


Αναθεωρήθηκε προς τα κάτω ο αριθμός των θυμάτων καθώς οι αρχικές αναφορές των ιρανικών Αρχών ήθελαν όλους τους επιβαίνοντες στο αεροσκάφος τύπου ΑΝ-140 της Sepahan Air να χάνουν τη ζωή τους -48 άτομα-  μετά τη συντριβή του σε κατοικημένη περιοχή της Τεχεράνης, τελικά εννιά άτομα διεσώθησαν.
 
Όπως αναφέρουν τα ιρανικά ΜΜΕ, οι νεκροί είναι 39, ωστόσο όπως είναι φυσικό, οι διασωθέντες έχουν τραυματιστεί σοβαρά και δεν αποκλείεται τα θύματα να αυξηθούν αν και φυσικά όλοι εύχονται για το αντίθετο.
 
Στο αεροπλάνο, το οποίο αναχώρησε από το αεροδρόμιο Μεραμπάντ με προορισμό την πόλη Ταμπάς και συνετρίβη σε κατοικημένη περιοχή μόλις 1'40'' μετά την απογείωση, πολύ κοντά στο αεροδρόμιο, βρίσκονταν δύο βρέφη και τρία παιδιά κάτω των 12 ετών.
 
Από τη συντριβή στην κατοικημένη περιοχή τραυματίστηκαν τουλάχιστον τρία άτομα, τα οποία και μεταφέρθηκαν σε κοντινό νοσοκομείο.
 
Όπως αναφέρουν τα ιρανικά ΜΜΕ, το δυστύχημα προκλήθηκε από ξαφνική βλάβη σε έναν από τους κινητήρες, γεγονός που αποδίδεται στην παλαιότητα των ιρανικών αεροσκαφών. Ο στόλος της χώρας, άλλωστε, δεν εμπλουτίζεται με νέα αεροπλάνα προερχόμενα από το εξωτερικό, εξαιτίας των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στην Τεχεράνη.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι την τελευταία 25ετία έχουν σημειωθεί στη χώρα περισσότερα από 200 αεροπορικά δυστυχήματα στα οποία έχουν χαθεί περίπου 2000 ζωές, κυρίως λόγω της παλαιότητας των αεροσκαφών και της κακής συντήρησής τους.