16.7.14

Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΜΑΖΙΩΤΗ- ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ- ΒΙΝΤΕΟ- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ- ενημέρωση 4!


Τραυματίας είναι, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ο καταζητούμενος Νίκος Μαζιώτης που ενεπλάκη στην ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στο κέντρο της Αθήνας, πριν από λίγη ώρα.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Νίκος Μαζιώτης εντοπίστηκε στο Μοναστηράκι, από μικτή ομάδα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της Ομάδας ΔΙΑΣ, που έκαναν έρευνες στην περιοχή για τον συγκεκριμένο καταζητούμενο με αποτέλεσμα να γίνει ανταλλαγή πυροβολισμών. 



Real.gr- ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ από realmedialive 

Μια από τις σφαίρες χτύπησε αστυνομικό, ο οποίος όμως δεν έχει κάτι σοβαρό γιατί φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο, ενώ τραυματίστηκε ο Νίκος Μαζιώτης ο οποίος διακομίστηκε στον Ευαγγελισμό. Σύμφωνα με τη ΝΕΡΙΤ, τραυματίες είναι και δύο διερχόμενοι τουρίστες.



Δείτε τι μετέδωσε νωρίτερα ο ΑΝΤ-1

Real.gr-
_________________________________________

Συνελήφθη στο Μοναστηράκι, ο Νίκος Μαζιώτης, την ώρα που μεταμφιεσμένος με περούκα, έβγαινε από κατάστημα με στρατιωτικά είδη και αφού προηγήθηκε συμπλοκή με περιπολία της ομάδας ΔΙΑΣ. 
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η αιματηρή συμπλοκή σημειώθηκε, στην οδό Μητροπόλεως στο νούμερο 44. Η σύλληψη ήταν αιματηρή καθώς, έπεσαν πυροβολισμοί, τραυματίσθηκε ένας αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ στο πόδι, ο ίδιος δέχθηκε μια σφαίρα στο στήθος η οποία σταμάτησε στο αλεξίσφαιρο γιλέκο, ενώ ο Μαζιώτης τραυματίστηκε στην κοιλιά.
Επίσης από τις σφαίρες του Μαζιώτη τραυματίστηκε στο πόδι ένας Αυστραλός αλλά και ένας Γερμανός τουρίστας που περνούσε από το σημείο. 
Οι τραυματίες τουρίστες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, ενώ σύμφωνα με αστυνομικές πηγές πρόκειται για ελαφρά τραύματα και δεν διατρέχουν κίνδυνο..
Συγκεκριμένα, με τραύμα στο πόδι από θραύσμα, ελαφρά όμως, διακομίστηκε στον Ερυθρό Σταυρό ένας 8χρονος Αυστραλός τουρίστας, που βρέθηκε στο πεδίο της συμπλοκής στο κέντρο της Αθήνας. Στο ίδιο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ομοίως με ελαφρό τραύμα κι ένας Γερμανός τουρίστας, ο οποίος δεν θέλησε να παραμείνει για νοσηλεία και αποχώρησε για τον Πειραιά, για το κρουαζιερόπλοιο με το οποίο ήρθε στην χώρα μας.
Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου ο μικρός 8χρονος Αυστραλός, αλλά οπωσδήποτε είναι ένα άσχημο μήνυμα για τον τουρισμό, το οποίο δυστυχώς θα ταξιδέψει σε ολόκληρο τον κόσμο.
Είχε δοθεί αόριστη πληροφορία στην ομάδα ΔΙΑΣ της Αθήνας για "ύποπτο" άτομο την οποία τα στελέχη της ΔΙΑΣ την αξιοποίησαν. "Η αντιτρομοκρατική δεν έχει καμία εμπλοκή στο συμβάν", αναφέρει έγκυρη πηγή της ΕΛΑΣ στο defencenet.gr και μάλλον έτσι είναι αφού αποκλείεται να υπήρχε πληροφορία γα τον Μαζιώτη και να έστελναν μόνο τα παιδιά της ΔΙΑΣ, οι οποίοι πάντως τα κατάφεραν άριστα.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι όταν ο Μαζιώτης είδε τους αστυνομικούς να τον πλησιάζουν, άρχισε να τρέχει στην Ερμού και να πυροβολεί. Προκειμένου να διαφύγει, μπήκε σε ταξί. Όταν όμως συνειδητοποίησε πως οι αστυνομικοί τον πλησιάζουν, βγήκε από το ταξί και άρχισε να τρέχει.
Ο συλληφθείς στην κλήση ενός αστυνομικού της ΔΙΑΣ για να σταματήσει άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως, τραυματίζοντας έναν περαστικό στην οδό Μητροπόλεως, ο οποίος και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί πέντε κάλυκες επί της οδού Βαλτετσίου. Ο τρομοκράτης χρησιμοποίησε πιστόλι Standard της USP των 9 χλστ. πιθανότατα κλεμμένο από αστυνομικό.
Τα στελέχη της ΔΙΑΣ δεν φοβήθηκαν, όταν είδαν τον συνάδελφό τους να πέφτει αιμόφυρτος στο οδόστρωμα, αλλά ανταπέδωσαν με ακρίβεια τα πυρά. Αποτέλεσμα ήταν να εξουδετερωθεί ο Μαζιώτης με εύστοχα πυρά.
Φαίνεται ότι η επίσκεψη του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Β.Κικίλια στην έδρα της ΔΙΑΣ την περασμένη εβδομάδα ήταν γούρικη και ενθάρρυνε αρκούντως τα στελέχη.
Στην φωτογραφία που ακολουθεί φαίνεται ότι ο Ν.Μαζιώτης έχει τραυματισθεί βαριά..

Στην επόμενη φτωτό φάινεται και η περούκα που χρησιμοποίησε ο τρομοκράτης για να μην αναγνωριστεί.
Ο τρομοκράτης χρησιμοποίησε πιστόλι Standard της USP πιθανότατα κλεμμένο από αστυνομικό.
Υπενθυμίζεται πως από το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Θησέας» που στόχο έχει την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, του παραεμπορίου, της διακίνησης ναρκωτικών και της μετανάστευσης χωρίς νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα. Πάνοπλοι αστυνομικοί σαρώνουν τα στενά και τις «πιάτσες» των μικροπωλητών, προχωρώντας σε κατάσχεση εμπορευμάτων σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.







defencenet.gr
____________________________________________________________________
Συνελήφθη στο Μοναστηράκι ο Νίκος Μαζιώτης μετά από συμπλοκή του με αστυνομικούς. Σε ανταλλαγή πυροβολισμών τραυματίστηκε ο ίδιος, ένας άνδρας της ομάδας ΔΙΑΣ και ελαφρύτερα δύο τουρίστες.
Όλα ξεκίνησαν στη συμβολή των οδών Αθηνάς και Ερμού, όταν η Αστυνομία ειδοποιήθηκε για ύποπτο άτομο που έφερε όπλο μέσα σε κατάστημα. Όταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ επιχείρησαν να του κάνουν έλεγχο, πυροβόλησε εναντίον τους και ξεκίνησε ανταλλαγή πυροβολισμών. Ακολούθησε καταδίωξη μέσω της οδού Πανδρόσου έως την Μητροπόλεως (αρ.44 - στο ύψος της Καπνικαρέα) και δεύτερη συμπλοκή, κατά την οποία τραυματίστηκε ο αστυνομικός και ο συλληφθείς. 
Ο αστυνομικός φέρει τραύμα στον μηρό και μεταφέρθηκε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο και ο Μαζιώτης διακομίστηκε στον Ευαγγελισμό, καθώς χτυπήθηκε από σφαίρα στον δεξί ώμο. Το τραύμα του κρίνεται σοβαρό και χρήζει χειρουργικής επέμβασης, καθώς έχει υποστεί τρώση τραχειωνίου αρτηρίας.
Για την ώρα βρίσκεται φρουρούμενος στο Θωρακοχειρουργικό Τμήμα, στα Επείγοντα Περιστατικά του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», φρουρούμενος, ενώ όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, από στιγμή σε στιγμή πρόκειται να χειρουργηθεί για οστεοσύνθεση βραχίονα.
Τα μέτρα ασφαλείας στο νοσοκομείο είναι ισχυρά, ενώ έχει τροποποιηθεί η εφημερία και όλα τα επείγοντα περιστατικά στο Θωρακοχειρουργικό μεταφέρονται σε άλλα τμήματα.
Αν ο Νίκος Μαζιώτης χρειαστεί να νοσηλευθεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, υπάρχει πρόβλεψη, ενώ υπενθυμίζεται ότι στον 10ο όροφο υπάρχει δωμάτιο που είναι διαμορφωμένο ειδικά για τέτοιου είδους περιπτώσεις, από την περίοδο της νοσηλίας του Σάββα Ξηρού.
Οι δύο τουρίστες -ένας Αυστραλός και ένας Γερμανός- μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ τραυματίστηκαν «εντελώς ελαφρά».
Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο συλληφθείς φορούσε περούκα και ότι στην ανταλλαγή πυροβολισμών ενεπλάκησαν ακόμη δύο άτομα, τα οποία κρατούσαν χειροβομβίδες. 
Σε επίσημη ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει ότι «σήμερα στις 12.35 εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας στην οδό Μητροπόλεως ο καταζητούμενος Νικόλαος Μαζιώτης, ο οποίος μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς τραυματίστηκε και συνελήφθη». 
Συνελήφθη στο Μοναστηράκι ο Νίκος Μαζιώτης μετά από συμπλοκή του με αστυνομικούς. Σε ανταλλαγή πυροβολισμών τραυματίστηκε ο ίδιος, ένας άνδρας της ομάδας ΔΙΑΣ και ελαφρύτερα δύο τουρίστες. Όλα ξεκίνησαν στη συμβολή των οδών Αθηνάς και Ερμού, όταν η Αστυνομία ειδοποιήθηκε για ύποπτο άτομο που έφερε όπλο μέσα σε κατάστημα. Όταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ επιχείρησαν να του κάνουν έλεγχο, πυροβόλησε εναντίον τους και ξεκίνησε ανταλλαγή πυροβολισμών. Ακολούθησε καταδίωξη μέσω της οδού Πανδρόσου έως την Μητροπόλεως (αρ.44 - στο ύψος της Καπνικαρέα) και δεύτερη συμπλοκή, κατά την οποία τραυματίστηκε ο αστυνομικός και ο συλληφθείς. Ο αστυνομικός φέρει τραύμα στον μηρό και μεταφέρθηκε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο και ο Μαζιώτης διακομίστηκε στον Ευαγγελισμό, καθώς χτυπήθηκε από σφαίρα στον δεξί ώμο. Το τραύμα του κρίνεται σοβαρό και χρήζει χειρουργικής επέμβασης, καθώς έχει υποστεί τρώση τραχειωνίου αρτηρίας. Για την ώρα βρίσκεται φρουρούμενος στο Θωρακοχειρουργικό Τμήμα, στα Επείγοντα Περιστατικά του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», φρουρούμενος, ενώ όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, από στιγμή σε στιγμή πρόκειται να χειρουργηθεί για οστεοσύνθεση βραχίονα. Τα μέτρα ασφαλείας στο νοσοκομείο είναι ισχυρά, ενώ έχει τροποποιηθεί η εφημερία και όλα τα επείγοντα περιστατικά στο Θωρακοχειρουργικό μεταφέρονται σε άλλα τμήματα. Αν ο Νίκος Μαζιώτης χρειαστεί να νοσηλευθεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, υπάρχει πρόβλεψη, ενώ υπενθυμίζεται ότι στον 10ο όροφο υπάρχει δωμάτιο που είναι διαμορφωμένο ειδικά για τέτοιου είδους περιπτώσεις, από την περίοδο της νοσηλίας του Σάββα Ξηρού. Οι δύο τουρίστες -ένας Αυστραλός και ένας Γερμανός- μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ τραυματίστηκαν «εντελώς ελαφρά». Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο συλληφθείς φορούσε περούκα και ότι στην ανταλλαγή πυροβολισμών ενεπλάκησαν ακόμη δύο άτομα, τα οποία κρατούσαν χειροβομβίδες. Σε επίσημη ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει ότι «σήμερα στις 12.35 εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας στην οδό Μητροπόλεως ο καταζητούμενος Νικόλαος Μαζιώτης, ο οποίος μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς τραυματίστηκε και συνελήφθη».
Υπενθυμίζεται ότι ο συλληφθείς θεωρείται ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» και παρέμενε άφαντος από το 2011, μετά την αποφυλάκισή του, λόγω της παρέλευσης του 18αμηνου της προσωρινής του κράτησης.
Η Αστυνομία έκανε το τελευταίο διάστημα έρευνες στο κέντρο της Αθήνας καθώς είχε στη διάθεσή της πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο υπ' αριθμόν 1 καταζητούμενος τα τελευταία τρία χρόνια, βρισκόταν στην πρωτεύουσα. 
Σε βάρος του εκκρεμεί απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθήνας, με την οποία έχει καταδικαστεί σε συνολική ποινή κάθειρξης 50 ετών για τη συμμετοχή του στον «Επαναστατικό Αγώνα».
Τον περασμένο Ιανουάριο επικηρύχθηκε από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ενώ έχει ταυτοποιηθεί ως ένας εκ των δραστών της ένοπλης ληστείας στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα Μέθανα Τροιζηνίας τον Ιούλιο του 2013.
ΜΑΚΗΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ
naftemporiki.gr/___________________________________


Καρέ - καρέ η συμπλοκή Μαζιώτη με αστυνομικούς

Πανικός επικράτησε έξω από εστιατόριο στο Μοναστηράκι όταν το μεσημέρι αστυνομικοί αντάλλασσαν πυροβολισμούς με τον καταζητούμενο τρομοκράτη, Νίκο Μαζιώτη. 

Το Star channel στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων παρουσίασε βίντεο ντοκουμέντο από τις κάμερες ασφαλείας του εστιατορίου όπου φαίνονται οι αστυνομικοί να καταδιώκουν τον Μαζιώτη και τους τουρίστες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο εστιατόριο, να μπαίνουν κάτω από τα τραπέζια προκειμένου να προφυλαχτούν. 



Real.gr STAR ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΑΖΙΩΤΗΣ από realmedialive
Σε άλλο αποκλειστικό βίντεο του Star φαίνονται οι τουρίστες οι οποίοι μπαίνουν στο εσωτερικό του εστιατορίου προκειμένου να σωθούν με δύο από αυτούς να είναι τραυματισμένοι. 


Real.gr STAR ΑΠΟΚΛΕΙΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ... από realmedialive