15.7.14

Εισαγγελέας για το θάνατο ασθενούς με το «φακελάκι»

Tι..."δωροληψία"; Ανθρωποκτονία εκ προθέσεως (με σωρεία άλλων επιβαρυντικών κατηγοριών) πρέπει να του απαγγελθεί και σε περίπτωση ενοχής, παρεπόμενες ποινές και πλήρη αποζημίωση της οικογενείας του θύματος.
Με την ευκαιρία, να γίνει σχολαστικός έλεγχος του "πόθεν εσχες"...
Α/Αλ

Εντολή για τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του ασθενούς που κατήγγειλε πρόσφατα για χρηματισμό καρδιοχειρουργό του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, έδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών.
Με εντολή της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών θα διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση από το Τμήμα Εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛΑΣ, προκειμένου να διακριβωθούν τα αίτια θανάτου του 66χρονου καρδιοπαθούς. Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, θα κληθούν να καταθέσουν οι συγγενείς του ασθενούς οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ο θάνατος του 66χρονου οφείλεται στην καθυστέρηση της χειρουργικής επέμβασης, καθώς ο γιατρός απαιτούσε ποσό πλέον της νόμιμης αμοιβής του, ύψους 1.500 ευρώ.

«Τον έφαγαν. Αν δεν καθυστερούσαν για να πάρουν το φακελάκι δεν θα είχε συμβεί αυτό», είπε χαρακτηριστικά συγγενής του θανόντος, ενώ από το περιβάλλον του 66χρονου έχει υποστηριχθεί ότι υποχρεώθηκαν να κάνουν παζάρια με τον χειρουργό, κατεβάζοντας το ποσό της παράνομης συναλλαγής στα 500 ευρώ.
Είχε υποστεί τρία εμφράγματα σε διαφορετικούς χρόνους, εξήγησε ο ιατροδικαστής, συμπληρώνοντας με νόημα ότι όσο πιο γρήγορα χειρουργηθεί ένας ασθενής, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες για την επιτυχία της επέμβασης.
Η Εισαγγελία θα αναμένει τα επίσημα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης για τον προσδιορισμό των αιτιών θανάτου του ασθενούς.
Υπενθυμίζεται ότι ο αποβιώσας κατήγγειλε πριν λίγες ημέρες καρδιοχειρουργό του Ευαγγελισμού για «φακελάκι». Ο γιατρός συνελήφθη και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για το κακούργημα της δωροληψίας κατ' εξακολούθηση από υπάλληλο που ενεργούσε κατ' επάγγελμα. Ο κατηγορούμενος, που αρνείται την κατηγορία, έχει απολογηθεί και έχει αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 100.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση σε Α.Τ. δύο φορές το μήνα.
enet