20.5.14

"Παραμυθιάζουν προεκλογικά τους στρατιωτικούς" - Ποιος πολιτικός το δηλώνει εγγράφως

Χρήση όλων των «παραμορφωτικών καθρεπτών» της ενημέρωσης με στόχο τον προεκλογικό εμπαιγμό των στρατιωτικών της χώρας, καταγγέλλει ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης για την Πατρίδα και τον Λαό, ανεξάρτητος βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος.

Όπως τονίζει ο κ. Νικολόπουλος, σε non paper που κοινοποίησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών σε όλο το πολιτικό προσωπικό της Βουλής τονίζεται πως τις τελευταίες ημέρες, το σύνολο σχεδόν των μέσων ενημέρωσης αναφέρθηκε σε «ριζικές αλλαγές στο συνταξιοδοτικό καθεστώς των Στρατιωτικών που φέρνει η έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο, του σχέδιου νόμου για την τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων, για τη διασφάλιση ενός συνταξιοδοτικού πλαισίου για τους Στρατιωτικούς, που θα είναι βιώσιμο και δίκαιο, δίνοντας λύση σε ένα φλέγον και χρονίζον ζήτημα, που αφορά το σύνολο του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων». 



Ωστόσο, η πραγματικότητα, σύμφωνα με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, απέχει παρασάγγας. Δεν έχει γίνει καμία διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους και ο χρόνος κατά τον οποίο «σηκώθηκε» το θέμα δείχνει ότι πρόκειται για προεκλογικό πυροτέχνημα!
Μάλιστα φοβούμενοι οι στρατιωτικοί για τον τρόπο με τον οποίο θα τους αποσπάσουν μετά τις εκλογές αυτά που το ΣτΕ τους απέδωσε με την πρόσφατη απόφαση του, καυτηριάζουν το μοντέλο της Πορτογαλίας που ενδέχεται να ακολουθήσει η εντολοδόχος κυβέρνηση, αλλάζοντας προς τα χείρω το νόμο περί ιεραρχίας και προαγωγών, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά θεμελιωμένα δικαιώματα των στρατιωτικών. 

«Η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου αντιμετωπίζει ως προεκλογικό παιχνιδάκι ένα ζήτημα τεράστιας σημασίας για τους στρατιωτικούς μας. Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος ως μέλος της Ένωσης για την Πατρίδα και το Λαό δεν μπορεί και δεν θα μείνει απαθές μπροστά στην ενορχηστρωμένη κοροϊδία των φρουρών της Πατρίδας μας και δεσμεύεται για μια έντιμη και ειλικρινή διαβούλευση με όλους» τονίζει ο κ. Νικολόπουλος, 
Ο πρώην υφυπουργός σημειώνει επίσης ότι το ζήτημα είναι γνωστό από παλιά και ο ίδιος έχει δώσει πολλούς αγώνες για την ικανοποίηση των δικαίων αιτημάτων των ενστόλων, θυμίζοντας πως ένα παρόμοιο «πυροτέχνημα» είχε εκτοξεύσει παλαιότερα η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώφη Γεννηματά, χωρίς τίποτα να συμβεί έκτοτε.
«Για ακόμα μία φορά, οι κυβερνώντες εμπαίζουν και αποδεικνύουν το τεράστιο έλλειμμα ήθους, αλλά και πολιτικής με εθνική ευθύνη που τους διακατέχει. Η Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό στέκεται δίπλα στους ένστολους και σημειώνει πως ελληνική πολιτική με μνημόνια δεν μπορεί να υπάρξει» τονίζει ο Νίκος Νικολόπουλος.
onalert