15.4.14

Συγκλονιστικά βίντεο: Αοπλοι ρωσόφωνοι μπλοκάρουν φάλαγγα ΤΟΜΑ - Oυκρανικό άρμα μάχης παραδίδεται σε χωρικούς με ... Lada!

Παραδόθηκε ουκρανικό άρμα μάχης Τ-80 από το πλήρωμά του στις δυνάμεις Αυτοάμυνας στην περιοχή του Ντόνετσκ όπως φανερώνει και το βίντεο που αναρτήθηκε πριν λίγο στο διαδίκτυο.
 
Το φοβερό είναι ότι παραδόθηκε σε καμιά τριανταριά άοπλους χωρικούς που το καταδίωκαν με ένα ... κίτρινο Lada!
 
Συνέβη λίγο πιο έξω από την πόλη Rodinskoye. Όπως φαίνεται από το βίντεο το πλήρωμα του άρματος προσπάθησε να διαφύγει αλλά στο τέλος περικυκλώθηκε και τελικά αναγκάστηκε να παραδοθεί.Το άρμα σύμφωνα με τις δυνάμεις Αυτοάμυνας όδευε προς το Ντονέτσκ και αποτελούσε μέρος μιας δύναμης αρμάτων μάχης, άγνωστο όμως γιατί αποκόπηκε από τα υπόλοιπα. 
 
Αυτό όμως που φάνηκε ξεκάθαρα ήταν ότι το πλήρωμα του άρματος δεν ήθελε να εμπλακεί σε βίαια αντιαράθεση με τους ρωσόφωνους, δείχνοντας έτσι ότι ο ουκρανικός Στρατός (ή ότι έχει απομείνει από αυτόν) πολύ δύσκολα θα μπορέσει να προχωρήσει σε επιχειρήσεις εναντίον ρωσόφωνων-ακόμα-Ουκρανών πολιτών
 
Στο μεταξύ φάλαγγα τεθωρακισμένων οχημάτων και φορτηγών του ουκρανικού Στρατού που κατευθύνονται, προς το Ντονέτσκ, μετά την απόφαση του Τουρσίνοφ να προχωρήσει σε επιχειρήσεις εναντίον των ρωσόφωνων, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τον νέο δήμαρχο Vyacheslav Ponomarev, μπλοκαρίστηκε από πολίτες.
 
Στην φάλαγγα διακρίνονται TOMA BMP-2, BMP-2 και ρυμουλκούμενα ZU-23-2.
 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr