7.4.14

Βίντεο-ντοκουμέντο: Ουκρανικά MiG-29 επάνω από τα κεφάλια ρωσόφωνων εξεγερμένων

Η επιχείρηση επανένωσης των ρωσικών εδαφών της Ανατολικής Ουκρανίας με την Ρωσική Ομοσπονδία, δυστυχώς απ'ότι φαίνεται δεν θα είναι η αναίμακτη επιχείρηση που διεξήχθη στην Κριμαία, καθώς το καθεστώς του Κιέβου προκειμένου να μην καταρρεύσει είναι διατεθειμένο να χρησιμοποιήσει ακόμα και την Αεροπορία της χώρας (πρακτικά περίπου 30 μαχητικά που πετάνε ακόμα) προκειμένου να προκαλέσει απώλειες στον πληθυσμό, όπως έδειξε η πτήση των Mig-29 επάνω από το Χάρκοβο σήμερα.

Κατ'αρχήν η Ρωσία δεν προτίθεται να επέμβει αν δοθούν δικαιώματα στους ρωσόφωνους και σταματήσουν οι διώξεις σε βάρος τους.
Η ασφάλεια, όμως των ρωσικών πληθυσμών, αλλά και των ουκρανικών φιλορωσικών πληθυσμών (μην ξεχνάμε ότι η περιοχή ανήκε στην Ρωσία εδώ και αιώνες) είναι και η "κόκκινη γραμμή" για την Μόσχα.
Σε περίπτωση που ανοίξει "έστω και μύτη" στις εξεγερμένες περιοχές θα επέμβουν. Ήδη η ανακήρυξη ανεξάρτητης δημοκρατίας στο Ντονέτσκ δίνει τα νομικά όπλα που είναι απαραίτητα για μια τέτοια δράση.
Η κατάληψη του κτιρίου της τηλεόρασης από ενόπλους σήμερα στην πρωτεύουσα της επαρχίας και η μάχη που ακολούθησε (απαγκιστρώθηκαν χωρίς απώλειες), όπως όλα δείχνουν έγινε από δυνάμεις αυτοάμυνας και όχι από Ρώσους κομάντο.
Σίγουρα πρόκειται για ενέργειες που "σφυγμομετρούν" τις ουκρανικές αντιδράσεις
Σήμερα μαχητικά MiG-29 πέταξαν επάνω από το Χάρκοβο και αμέσως εγκλωβίστηκαν από μια πυροβολαρχία εκσυγχρονισμένων ρωσικών αντιαεροπορικών S-300P που έχει μεταφερθεί περίπου 50 χλμ. από τα σύνορα για να παράσχει αντιαεροπορική κάλυψη στις ρωσικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή.
Επίσης ένα ζευγάρι ρωσικών Su-27 απογειώθηκε και βρέθηκε απέναναντί τους στην περίπτωση που χρειαζόταν "κάποια παραπάνω ενέργεια" μεταδίδεται από την Μόσχα.
Πάντως η πτήση επάνω από τα εξεγερμένα ρωσικά πλήθη, ξεσήλωσε θύελλα αντιδράσεων αφού έγινε απέναντι σε άοπλους πολίτες.
Δείτε το σχετικό βίντεο
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr