13.4.14

Τσίπρας: «Απάντηση στα σχέδια της αντίδρασης η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές»


«Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία μιας κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης. Σε αυτή τη μάχη θα έχουμε απέναντί μας θεούς και δαίμονες. Αλλά η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η απάντηση στα σχέδια της αντίδρασης».
 
Με αυτά τα λόγια οριοθέτησε τους στόχους του κόμματος ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, κάνοντας λόγο για μια προεκλογική μάχη που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη, για την ευρωπαϊκή Αριστερά.
 
Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση αλλά και στα «σχέδια της ευρωπαϊκής ελίτ να βυθίσει την Ευρώπη στη λιτότητα».
 
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «μια νίκη της Αριστεράς θα δημιουργήσει ένα συντριπτικό ρεύμα αλλαγής στην Ευρώπη».
 
Καταφέρθηκε και εναντίον της γερμανίδας Καγκελάριου λέγοντας πως «είναι δικαιολογημένη η αγωνία και το άγχος της κυρίας Μέρκελ, που ήρθε στην Ελλάδα για να στηρίξει την ετοιμόρροπη κυβέρνηση Σαμαρά. Θα επιστρατεύσουν όλες τις μεθόδους, όλες τις τακτικές, από τις οποίες η πιο έντιμη θα είναι το ψέμα».
 
Τόνισε πως μια συντριπτική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει σύντομα εθνικές εκλογές στην Ελλάδα, σαρωτικές αλλαγές σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα είναι μια καθαρή εντολή να λήξουν τα Μνημόνια.
 
Τέλος απάντησε και στο ερώτημα του κατά πόσον ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να κυβερνήσει, λέγοντας πως: «Είμαστε έτοιμοι από καιρό και αποφασισμένοι. Αυτή την απάντηση θα πρέπει να τη δώσουμε και να δείξουμε ότι την πιστεύουμε».
 
Οι εργασίες της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζονται και από το πρωί βρίσκονται σε εξέλιξη συνεχείς συζητήσεις και διεργασίες για τη διαμόρφωση, έως και την τελευταία στιγμή, του ψηφοδελτίου και των ισορροπιών σε αυτό.
 
Με βάση τις μέχρι στιγμής πληροφορίες στους υποψηφίους για τις ευρωεκλογές περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων και:
 
Οι βουλευτές Σοφία Σακοράφα, Δ. Παπαδημούλης, ο ευρωβουλευτής Ν. Χουντής, οι καθηγητές Γ. Μηλιός, Κ. Χρυσόγονος, Δ. Χριστόπουλος, ενδεχομένως η καθηγήτρια κυρία Φωτεινή Τσαλίκογλου, η συγγραφέας Ρένα Γαλανάκη, οι δημοσιογράφοι Ν. Ξυδάκης και Στ. Κούλογλου, από τα στελέχη της νεότερης γενιάς η Ράνια Σβίγγου, από την Αριστερή Πλατφόρμα (πέραν του κ. Χουντή) ο Αλ. Καλύβης κ.ά.
 
Το μόνο βέβαιο είναι πάντως ότι θα παραμείνει ως έχει ο ισομερής καταμερισμός θέσεων μεταξύ ανδρών και γυναικών υποψηφίων. 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr