16.2.14

«Λουκέτο» ενός μήνα στα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ


Efenpress: Μην... ασθενήσετε τώρα,Ασθενήστε μετά από ένα μήνα! (και έχει ο Θεός,,,)

Μπαρούτι μυρίζει και πάλι ο χώρος της Υγείας, καθώς τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ υποχρεώνονται να βάλουν «λουκέτο» για έναν ολόκληρο μήνα και να ανοίξουν υπό το νέο καθεστώς.
 
Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ έχει δώσει περιθώριο έως αύριο στις Περιφερειακές Διευθύνσεις προκειμένου να προχωρήσουν στην εκκαθάριση, δηλαδή να παραλάβουν τα κτίρια, τα μηχανήματα και όλα τα υλικά των πολυϊατρείων και στη συνέχεια να τα σφραγίσουν.


Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης είπε στον ΣΚΑΙ τη Δευτέρα θα δημοσιευθούν σε ΦΕΚ όσα έχουν ψηφιστεί. Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι τα πολυϊατρεία θα ανοίξουν σε ένα μήνα υπό το νέο καθεστώς και θα λειτουργούν καλύτερα «προκείμενου να αποκτήσουμε πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας που δεν υπάρχει εδώ και 50 χρόνια.»

«Αυτό γίνεται για να ενωθούν τα δύο συστήματα που λειτουργούσαν πριν παράλληλα, του ΕΟΠΥΥ και των Κέντρων Υγείας των νοσοκομείων, σε ένα ενιαίο σύστημα», διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας. 

Να σημειωθεί ότι μόλις δημοσιευθεί ο νόμος για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας σε ΦΕΚ τότε αυτομάτως όλο το προσωπικό τίθεται σε διαθεσιμότητα-κινητικότητα ενός μήνα. 

Την ίδια στιγμή Πανελλήνια Ομοσπονδία Γιατρών του ΕΟΠΥΥ αντέδρασε έντονα και κατέθεσε εξώδικη διαμαρτυρία προς τον διοικητή του οργανισμού Δημήτριο Κοντό. Η ΠΟΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ χαρακτήρισε την απόφαση «αιφνιδιαστική, παράνομη και αντισυνταγματική» και έκανε λόγο για «βίαιη εκπαραθύρωση-απόλυση του ιατρικού κ.λπ. προσωπικού μέσω μιας πρωτοφανούς για τα χρονικά αντισυνταγματικής μεθόδευσης».

Παράλληλα κάλεσε τους διευθυντές των υπηρεσιών να μην εμπλακούν στην παράδοση - παραλαβή, καθώς όσοι συμμορφωθούν με την απόφαση θα βρεθούν υπόλογοι από τα συλλογικά όργανα των γιατρών. 
real