7.2.14

Αποσύρει τη στήριξή του από την υποψηφιότητα Καρυπίδη ο ΣΥΡΙΖΑ


Efenpress: Ακόμη ένα θύμα ξένων παρεμβάσεων στην πολιτική ζωή της χώρας!

Την απόσυρση της υποστήριξής του στην υποψηφιότητα του Θ. Καρυπίδη για την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας αναμένεται να ανακοινώσει εντός της η μέρας ο ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από το πλήθος των αντιδράσεων που υπήρξαν τις προηγούμενες μέρες.
Η απόφαση για την απόσυρση της στήριξης στην υποψηφιότητα Καρυπίδη μοιάζει να είναι οριστική και αυτό παρά την κατά πλειοψηφία απόφαση που πήρε η περιφερειακή επιτροπή Δυτικής Μακεδονίας του ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίξει την υποψηφιότητα, αλλά και τη δήλωση του ιδίου το κ. Καρυπίδη ότι θα είναι υποψήφιος ακόμη και αν δεν έχει την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.
Συγκεκριμένα, σε συνεδρίασή της, η περιφερειακή επιτροπή Δυτικής Μακεδονίας του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε, με 9 ψήφους υπέρ έναντι 3 κατά, να υποστηρίξει την αρχική πρότασή της για την υποψηφιότητα του Κοζανίτη ιδιοκτήτη τηλεοπτικού σταθμού, ωστόσο ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Βίτσας σε δηλώσεις που έκανε στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, είπε ότι η απόφαση αυτή δεν είναι δεσμευτική για τα κεντρικά όργανα και τόνισε ότι το ζήτημα «υπερβαίνει τη Δ. Μακεδονία». Σε ό,τι έχει να κάνει με τον κ. Καρυπίδη, ο κ. Βίτσας είπε ότι «είναι δικαίωμά του να συνεχίσει».
Η απόφαση για την απόσυρση της υποστήριξης στην υποψηφιότητα του κ. Καρυπίδη, αναμένεται να επισημοποιηθεί κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, μια συνεδρίαση που έχει ήδη αναβληθεί δύο φορές τις προηγούμενες μέρες. Στη συνεδρίαση, πάντως, δεν θα είναι παρών ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα βρίσκεται στη Ρώμη όπου πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη από σήμερα, Παρασκευή.
 Η συνεδρίαση αναμένεται με ενδιαφέρον, καθώς όλες τις προηγούμενες ημέρες το κλίμα ήταν αρκετά θερμό και πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασαν δυσφορία για τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνονται οι αποφάσεις σχετικά με τις υποψηφιότητες.
http://www.eklogika.gr/