1.2.14

Μπλόκα στήνουν από τη Δευτέρα οι αγρότες


Στους δρόμους βγάζουν τα τρακτέρ τους οι αγρότες από τη Δευτέρα, παρατάσσοντάς τα σε διάφορα σημεία κατά μήκος της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Αθηνών, καθώς και σε κόμβους του επαρχιακού δικτύου της Β. Ελλάδας. 

Το μπλόκο των Θεσσαλών αγροτών, οι οποίοι πρωτοστατούν στις κινητοποιήσεις, θα στηθεί στον κόμβο της Νίκαιας, στην εθνική οδό Αθήνας - Θεσσαλονίκης, έξω από τη Λάρισα.

Στον Έβρο, η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε να βγουν τα τρακτέρ στο ύψος της ΕΒΖ στην Ορεστιάδα, την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου.


Την ίδια ημέρα, στην Κρήτη, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων καλεί όλους τους αγρότες να δώσουν το παρών στο μπλόκο στη διασταύρωση στα Μεγάλα Χωράφια, στις 12.00.

Η Τοπική Γραμματεία Λέσβου της ΠΑΣΥ διοργανώνει παλλεσβιακό παναγροτικό συλλαλητήριο την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου, στις 11.00, στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη. Θα προηγηθεί σύσκεψη στις 5/2 (19.30, στο παλιό Εργατικό Κέντρο).

Στο μεταξύ, κάλεσμα στους εργαζομένους και στα άλλα λαϊκά στρώματα να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο, προκειμένου να εκφραστεί μαζικά η καταδίκη στην πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε., απηύθυνε η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγροτικών Μπλόκων κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Όπως επισημάνθηκε, από τη Δευτέρα θα στηθούν μπλόκα παντού, ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική. Τα σημεία των μπλόκων θα αποφασιστούν από τους αγρότες σε κάθε νομό.

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη
zougla.gr