10.2.14

Έγινε το ...σώσε στο Σότσι‏‏‎!


Με περιφερόμενο αποτυχημένο θίασο, μοιάζει η Πρεσβεία της Ελλάδας στη Μόσχα, αφού κάθε δραστηριότητά της καταλήγει σε φιάσκο!

Το τελευταίο κρούσμα, σύμφωνα με ανταποκρίσεις από το ολυμπιακό Σότσι, παραλίγο να πλήξει ακόμη και την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ.Παπούλια, τον οποίον, η Πρεσβεία επιχείρησε - άγνωστο με ποιο σκεπτικό - να αποτρέψει ώστε να μην συναντηθεί με τους ομογενείς της περιοχής. 

Όταν ο Πρόεδρος έμαθε ότι τον αναζητούν εκπρόσωποι 5000 ομογενών, οι οποίοι έχουν ιδρύσει ακόμη και το χωριό όπου γίνονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες, ζήτησε αμέσως να τους δει, παρά τους ισχυρισμούς της Πρεσβείας ότι ομογενείς δεν ...υπάρχουν. 


Τελικά την πλήρωσε ο Έλληνας ανταποκριτής στη Μόσχα Θανάσης Αυγερινός, τον οποίο η Πρέσβης Δανάη - Μαγδαληνή Κουμανάκου χαρακτήρισε "απειλή για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας" με παρέμβασή της στον επικεφαλής αξιωματικό της ρωσικής ασφάλειας! 

Η Προεδρία της Δημοκρατίας διόρθωσε την εγκληματική κουταμάρα της Πρέσβειρας και η συνάντηση έγινε κανονικά με συμμετοχή όλων των δημοσιογράφων, όμως ποιος θα σώζει στο εξής την ελληνική διπλωματία στη Μόσχα, κάθε φόρα, που πιάνει την ευφάνταστη Πρέσβη μας μανία καταδίωξης;

 Όπως μας διηγούνται από τη Μόσχα οι υπάλληλοι της ελληνικής Πρεσβείας τραβάνε τα μαλλιά τους με την περίπτωση, που τους έλαχε και τα καθημερινά τραγελαφικά φαινόμενα επηρέαζουν πλέον και την εξωτερική μας πολιτική, γιατί δεν είναι η πρώτη φορά, που η κα Κουμανάκου πρωταγωνιστεί σε ανέκδοτα, που κάνουν πλέον και τους Ρώσους να γελάνε μαζί μας και να μην πείθονται ότι η Ελλάδα τους παίρνει στα σοβαρά...
Χαράλαμπος Χιονίδης