12.2.14

Η ΚΟΙΝΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΚΥΠΡΟΥ-ΙΣΡΑΗΛ Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η άσκηση «Ονήσιλος-Γεδεών»

Τι τις θέλουν τις ασκήσεις αν έχουν αποφασίσει να παραδώσουν τη Κύπρο στους Τούρκους;
Οι ασκήσεις είναι για τους λαούς που δεν επιτρέπουν σε μπακαλάκους και ηγετίσκους να τους πουλάνε, αλλά για εκείνους που αξιοποιούν ισχυρούς συμμάχους (Ισραήλ π.χ.) και αντιδρούν ανατρέποντας και παραμερίζοντας αυτούς που απεμπολούν Ιστορία και αιματοβαμμένους αγώνες τόσων χρόνων.
Α/Αλ.

Ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου Φώτης Φωτίου δήλωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ πραγματοποίησαν κοινή άσκηση με την επωνυμία «Ονήσιλος-Γεδεών».
 
Πρόσθεσε ότι επρόκειτο για προγραμματισμένη δραστηριότητα, που διεξήχθη στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.
 
Η άσκηση έλαβε χώρα εντός του FIR Λευκωσίας και στις περιοχές Βασιλικού και Αεροδρομίου Πάφου και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.
 
Ο κ. Φωτίου ευχαρίστησε τον Ισραηλινό ομόλογό του Μοσέ Γιαλόν για την άψογη συνεργασία και συγχάρηκε το προσωπικό και των δυο Υπουργείων, που συμμετείχε στην οργάνωση και εκτέλεση της άσκησης.
 
«Οι σχέσεις Κύπρου-Ισραήλ, μπαίνουν σε νέα φάση. Είμαι σίγουρος ότι, ο στρατηγικός διάλογος που ξεκίνησε εδώ και αρκετούς μήνες, θα επιφέρει οφέλη και στις δύο χώρες και θα συνεχιστεί σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένου και αυτού της ενεργειακής ασφάλειας», κατέληξε ο υπουργός Άμυνας.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr