20.2.14

Τέσσερις Αρχηγοί ΓΕΣ σε 2,5 χρόνια! "Ποιος να μας πάρει σοβαρά"; Σχόλιο για τις κρίσεις


Ποια είναι η πρώτη “ανάγνωση” των αποφάσεων του ΚΥΣΕΑ; Όχι από τους δημοσιογράφους που έχουν τις “συμπάθειες και τις αντιπάθειες”, αλλά από τους στρατιωτικούς; Ένας απόστρατος ανώτατος αξιωματικός λίγες ώρες μετά από την απόφαση του ΚΥΣΕΑ μας έστειλε το κείμενο που ακολουθεί. Για να προλάβουμε όσους αναρωτηθούν πότε αποστρατεύθηκε θα πούμε ότι έχει φύγει πολύ πριν γίνει Αρχηγός ο Μ.Κωσταράκος. Το σχόλιό του όπως το έστειλε:






“Το ΚΥΣΕΑ χθες βράδυ μετά από εισήγηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Αβραμόπουλο διατήρησε στην θέση του τον επί ήδη 2,5 χρόνια Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχάλη Κωσταράκο "αναγνωρίζοντας" ίσως την αμέριστη υποστήριξη που παρείχε στο οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης για τις άδικες και μη αναλογικές περικοπές των αποδοχών στο στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Για τις τεράστιες αυτές περικοπές να υπενθυμίσουμε ότι οι στρατιωτικοί δικαιώθηκαν πρόσφατα από το ΣτΕ μιας και δεν δικαιώθηκαν ….από τον Αρχηγό τους.

Εκτιμούμε ότι ο κ. Αβραμόπουλος ο οποίος ακολουθεί την αρχιμήδειο ρήση «μη μου τους κύκλους τάραττε» δεν ήθελε να δημιουργήσει θόρυβο αλλά παίρνει σημαντικό ρίσκο και αναλαμβάνει την ευθύνη της παραμονής ενός Αρχηγού που επιλέχθηκε τον Νοέμβριο 2011 από τον τότε Υπουργό Παναγιώτη Μπεγλίτη αποστρατεύοντας 6 αρχαιότερους του Αντιστρατήγους και ενώ η τότε Κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου αναζητούσε ψήφο εμπιστοσύνης στην Βουλή.

Δεν γνωρίζουμε αν ο κ. Σαμαράς «έδωσε εντολή» να διερευνηθεί ποια είναι η ψυχική επαφή του διατηρηθέντος Αρχηγού με τους υφισταμένους του και ποια η αποδοχή και ο σεβασμός μετά απ’ όσα έχουν γίνει με το θέμα του μισθολογίου και την εμπλοκή του κ. Κωσταράκου αλλά καλό θα ήταν έστω και κατόπιν εορτής να το κάνει και θα καταλάβει πολλά για τα οποία ο εκ Θεσσαλονίκης άνθρωπος του στο Υπουργείο δεν τον ενημέρωσε.

Όμως η χθεσινή απόφαση του ΚΥΣΕΑ σκιάζεται από την αντικατάσταση του Α/ΓΕΣ μετά από μόλις ένα χρόνο «επιτυγχάνοντας» την ελληνική μοναδικότητα να έχουμε σε 2,5 χρόνια …4 Αρχηγούς…Πώς να μας πάρουν στα σοβαρά λοιπόν!”

onalert