1.12.13

ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΟ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ Die Linke: Το κατοχικό δάνειο των Ναζί δεν έχει κλείσει

Efenpress:Εσείς που αδιαφορείτε για τις Γερμανικές οφειλές, ας έχετε υπ όψη σας, ότι θα παραπεμφθείτε -κάποια στιγμή- για εσχάτη προδοσία.
___________________________
Η εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Die Linke, σε θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Ανέτε Γκροτ,  επαναφέρει στο προσκήνιο το μείζον θέμα του Κατοχικού δανείου, την ίδια στιγμή που η κυβερνώσα παράταξη προσποιείται ότι το θέμα έχει κλείσει (δεν έχει κλείσει αρκεί να πάμε την Γερμανία στο Διεθνές Δικαστήριο, το δάνειο είναι άμεσα υπολόγίσιμο και απαιτητό).

Οπως αποκαλύπτει σε συνέντευξή της στο Βήμα, υπάρχει αρκετό παρασκήνιο γύρω από την αρνητική, δημόσια τοποθέτηση -επί του θέματος- από την πλευρά του προέδρου του Die Linke, Μπερντ Ρίξινγκερ, καθώς προεκλογικές σκοπιμότητες τον υποχρέωσαν σε αυτή την κίνηση.
Επιπροσθέτως, η Ανέτε Γκροτ σημειώνει πως αύριο, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, για θέματα εξωτερικής πολιτικής, θα τεθεί ξανά το θέμα των κατοχικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα. Μάλιστα, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, θα είναι από τα πρώτα θέματα, που θα θέσει η ίδια, προς συζήτηση.
defencenet.gr