19.12.13

Διεγράφη από τη ΝΔ ο Μιχάλης Λιάπης


Τη διαγραφή του πρώην υπουργού Μιχάλη Λιάπη από τα μητρώα μελών της ανακοίνωση η Νέα Δημοκρατία, μετά τη σύλληψή του με ανασφάλιστο όχημα με πλαστές πινακίδες. Στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος αναφέρεται:
 
«Με απόφαση που πήρε, χθες, η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, διαγράφεται από τα μητρώα μελών του Κόμματος για αντιδεοντολογική συμπεριφορά, ο κ. Μιχάλης Λιάπης, σύμφωνα με όσα προβλέπει το Καταστατικό του Κόμματος».
 
Ο πρώην υπουργός συνελήφθη προχθές στη Λούτσα να οδηγεί το πολυτελές τζιπ του, του οποίου τις πινακίδες είχε καταθέσει στην εφορία, με πλαστές πινακίδες και χωρίς να το έχει ασφαλίσει.
 
Σήμερα ο κ. Λιάπης επρόκειτο να δικαστεί και ο συνήγορός του ζήτησε και πήρε αναβολή δέκα ημερών. Η υπόθεση του πρώην υπουργού θα εκδικαστεί στις 30 Δεκεμβρίου.
 
Με αφορμή το περιστατικό αυτό και μετά την κατακραυγή από τους πολίτες, ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή στον υπουργό Δικαιοσύνης να επεξεργαστεί νομοθετική διάταξη, σύμφωνα με την οποία βουλευτές (εν ενεργεία ή συνταξιούχοι) οι οποίοι θα υποπίπτουν σε συγκεκριμένα αδικήματα μείζονος κοινωνικής απαξίας, θα στερούνται όλων των προβλεπομένων βουλευτικών ατελειών και προνομίων τους.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr