14.12.13

ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ: ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΨΕΜΑΤΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ


Αυξάνονται και πληθύνονται και κατακυριεύουν την επικαιρότητα οι παρεμβάσεις του Αρχιεπισκόπου με πολιτική χροιά. 

Μετά τα πολλά μηνύματα που έστειλε προς πάσα κατεύθυνση από τη Σύρο, σήμερα από τα Καλάβρυτα. "Εκείνοι που υπόσχονται αλλαγές με εξωτερικές επεμβάσεις μας λένε ψέματα και από ψέματα έχει χορτάσει αυτός ο τόπος" τόνισε ενώ έκανε λόγο και για αποζημιώσεις των θυμάτων!!!! 

Δείτε το ρεπορτάζ του Μάκη Αδαμόπουλου και τις φωτογραφίες του Χρήστου Μπόνη: 
Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλαβρύτων τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας ο Αρχιεπίσκοπος, ενώ συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Καλαβρύτων καί Αἰγιαλείας Ἀμβρόσιος, Ναυπάκτου καί Ἁγίου Βλασίου Ἱερόθεος, Κορίνθου Διονύσιος, Βρεσθένης Θεόκλητος και ο Επίσκοπος Διαυλείας Γαβριήλ, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Παρόντες ήταν εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, της Βουλής, της Περιφέρειας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Σωμάτων Ασφαλείας, των Ενόπλων Δυνάμεων, Τοπικών Αρχών και Φορέων, βουλευτές, πολιτευτές, κληρικοί και λαϊκοί.


Στην ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα του 1943, ενώ επισήμανε πως η απομάκρυνση του ανθρώπου από τον Θεό τον κάνει απάνθρωπο. "Η κοινωνία αποϊεροποιείται, κάθε τι ιερό περιθωριοποιείται, ευτελίζεται και πουλιέται εύκολα" τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος και πρόσθεσε πως "έχει χαθεί κάθε αξία. Οι αρχές και οι αξίες θα επανέλθουν μόνο αν αλλάξουμε μυαλό και πορεία ζωής. Η ιστορία αυτού του τόπου αποδεικνύει, άλλωστε, πως οι αξίες αποκτώνται με αίμα και αγώνα. Εκείνοι που υπόσχονται αλλαγές με εξωτερικές επεμβάσεις μας λένε ψέματα και από ψέματα έχει χορτάσει αυτός ο τόπος". Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε "φεύγοντας από αυτόν χώρο ας τιμήσουμε τους νεκρούς μας, ας αφήσουμε το μυαλό μας να κάνει σκέψεις ωφέλιμες και κυρίως το ερώτημαπόσα χρωστάμε εμείς σε αυτήν την Ευρώπη; Η Ευρώπη αποζημίωσε για τα θύματα; Ποιος θα μετρήσει και θα σταθεί απέναντι στα θύματα και θα αποφασίσει πόσο αξίζουν;"

Μετά τη Θεία Λειτουργία τελέσθηκε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής των Καλαβρυτινών που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 13 Δεκεμβρίου 1943.

Ύστερα με πομπή κατευθύνθηκαν στον τόπο θυσίας, όπου τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση στεφάνων.

http://www.agioritikovima.gr