14.12.13

Η Μητρόπολη Ηλείας δίνει λύση στον πατέρα που πουλούσε το νεφρό του


Στήριξη και μια ζεστή αγκαλιά στη Μητρόπολη Ηλείας, βρήκε τελικώς μετά από τέσσερις μήνες περιπλάνησης, ο 48χρονος Σπύρος, ο άνεργος και άστεγος πατέρας ο οποίος πάνω στην απόγνωση του, έβαλε αγγελία πώλησης του νεφρού του.
 
Η ιστορία του 48χρονου, που συγκλόνισε το πανελλήνιο, είχε αίσιο τέλος, καθώς μετά την έμπρακτη βοήθεια του Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανού, απομακρύνεται από το μυαλό και τη σκέψη του η ιδέα πώλησης του νεφρού του, μια απόφαση την οποία είχε πάρει πάνω στην απόγνωση του μόνον και μόνον για στηρίξει την 8χρονη κόρη του…
 
Ο Σπύρος, από χθες, φιλοξενείται σε έναν ζεστό ξενώνα της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου στα Σπάτα. Οι παγωμένες νύχτες στο κρύο κάθισμα του αυτοκινήτου του, αποτελούν πλέον ένα άσχημο όνειρο.
 
Πλέον, θα απολαμβάνει τη φροντίδα και την παρέα του προσωπικού και των υπόλοιπων ατόμων που φιλοξενούνται στο οικοτροφείο της Ιεράς Μητροπόλεως, προσφέροντας και αυτός από την πλευρά του, με μεγάλη θέληση κα αγάπη, εργασία και ότι άλλο χρειαστεί.
 
Η χαρά του, μόλις του ανακοινώθηκε η απόφαση από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας, απερίγραπτη.
 
Άλλωστε, όλες αυτές τις μέρες, μετά και τη δημοσιοποίηση του αδιεξόδου του, περίμενε υπομονετικά πως κάτι θα γίνει, κάποιος συνάνθρωπος του θα τον βοηθήσει προσφέροντας του δουλειά, για να μπορέσει σιγά – σιγά να ξαναβάλει σε τάξη τη ζωή του.
 
Για να μπορέσει να διώξει την ιδέα που είχε καρφωθεί στο μυαλό του, να πουλήσει έναντι αμοιβής ένα ζωτικό του όργανο.
 
Και φαίνεται πως μετά την ευχάριστη για αυτόν εξέλιξη, μπορεί να δει τη ζωή του με άλλο μάτι, μακριά από τους φόβους και την απόγνωση που είχαν τρυπώσει στην ψυχή του. Μα πάνω απ’ όλα, θα μπορεί να συναντά την μικρή του κόρη, χαμογελώντας.
 
«Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος!
 
Ο Σεβασμιότατος δέχτηκε το αίτημα μου και με αγκάλιασε με αγάπη. Τον ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου για τη στήριξη και εγώ θα κάνω ότι μπορώ ώστε να μην τον απογοητεύσω.
 
Θα προσφέρω με όλες μου τις δυνάμεις σε ότι χρειάζεται το οικοτροφείο που θα φιλοξενηθώ. Παράλληλα όμως, θέλω να ευχαριστήσω και όλο αυτό τον κόσμο, που αυθόρμητα μου τηλεφώνησε για να μου συμπαρασταθεί έστω και ψυχολογικά.
 
Αναγνωρίζω ότι όλοι μας σήμερα περνάμε δύσκολα και αυτό το κατάλαβα ακόμα περισσότερο αυτές τις μέρες.
 
Μου τηλεφώνησαν άνθρωποι που επιβιώνουν δύσκολα, οικογενειάρχες που είναι άνεργοι και παλεύουν για να ζήσουν τα παιδιά τους.
 
Τους ευχαριστώ που παρότι και οι ίδιοι τα βγάζουν πέρα με δυσκολία, θέλησαν με κάθε τρόπο να με στηρίξουν.
 
Και ευχαριστώ και εσάς, την εφημερίδα σας, για την αμέριστη συμπαράσταση…».
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr