18.12.13

Εδώ και τώρα δεν πρέπει να “ψαρώσουμε”... πάση θυσία

ΤΟΥ ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΡΔΑΚΑ
Τι κρισάρα περνάμε λένε; Οι τεχνοκράτες μιλάνε για οικονομική κρίση
Οι πνευματο- κράτες υποστηρίζουν ότι αυτή  ήταν απόρροια πνευματικής κρίσης. Άραγε γιατί όλοι αυτοί τόσο καιρό  μας ξεκούφαιναν με τις “καμπάνες” του εφησυχασμού  τους και τώρα ξαφνικά ανακάλυψαν την αιτία του κακού; Το χειροπιαστό είναι ότι ο κοσμάκης περνάει κρίση ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ και οι ημέτερες δυνάμεις  με καλή πρόθεση βαλθήκανε να του “γνωρίσουν” και άλλες κρίσεις φερ ειπείν πολεμικές.



18.12.2013 / 00:01
Χρειάστηκαν  15 χρόνια για  να αρχίσει να αντιλαμβάνεται  η κοινή γνώμη της Τουρκίας την σημασία της απόκτησης από την Ελλάδα των ρωσικής κατασκευής αντιαεροπορικών αμυντικών συστημάτων  S-300 για το Αιγαίο και ότι αυτοί ''αποτελούν πρόβλημα για την Τουρκία''. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από ένα άρθρο της Zaman Το άρθρο του αναλυτή κ. Φικρέτ Ερτάν ( Fikret Ertan)  στην  Zaman με τον τίτλο «Το πρόβλημα των S-300» δείχνει πολλά και για το πως σκέφτεται μια μερίδα Τουρκων. Γράφει λοιπόν στο άρθρο ο κ. Φικρέτ Ερτάν που είναι κορυφαίος Τούρκος ειδικός στα ενεργειακά και ειδικός συγγραφέας θεμάτων εξωτερικής πολιτικής:

Ορισμένα κρίσιμα οπλικά συστήματα κατά καιρούς παίζουν σημαντικό ρόλο στις διεθνείς πολιτικές, προκαλούν σοβαρά προβλήματα και μάλιστα οδηγούν ακόμα, κατά κάποιον τρόπο, και στην αλλαγή των στρατηγικών ισορροπιών. 
Με τη νέα εξέλιξη, θα πρέπει και η Τουρκία να εκλαμβάνει τους ελληνικούς S-300 ως ένα πρόβλημα νέο, το οποίο σε περίπτωση που απαιτηθεί θα πρέπει να ρυθμιστεί'' Του Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ onalert.gr

Και ενώ μέχρι πρόσφατα μας “συμπονούσαν” οι γείτονες ο τρόπος του λέγειν  για τα χάλια μας , τώρα τους πονάμε εμείς … Τελικά ποιος  πονάει ποιόν; Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν δίπλα μας λίγες ώρες πρίν κάπου εκεί πέρα του Ατλαντικού…

17.12.2013 / 00:01
 Σ ε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στον Εθνικό Κήρυκα  αποτυπώνεται μία φράση: “Στην Ελλάδα έρχεται η τέλεια καταιγίδα”!
Ένα άρθρο που υπογράφει ο ομογενής A.H. Διαματάρη με πολλές αλήθειες και πολύ συναισθηματισμό.
Διαβάζουμε “Ο στόχος μου είναι διπλός: αφενός να πράξω το χρέος μου και αφετέρου να ταρακουνήσω -στο βαθμό του δυνατού- τα λιμνάζοντα νερά της πολιτικής της μητέρας πατρίδας.
Εξακολουθούν να μην λένε την αλήθεια στο έθνος. Λένε, ακόμα και τώρα, ό,τι εξυπηρετεί τις εφήμερες ανάγκες της οικονομικής ολιγαρχίας και της κυρίαρχης πολιτικής τάξης της χώρας
Eίναι, λοιπόν, σχεδόν βέβαιο ότι η Eλλάδα πλησιάζει προς το perfect storm, την τέλεια καταιγίδα, την πολιτική αστάθεια εν μέσω βαθιάς οικονομικής κρίσης. Μια κατάσταση δηλαδή που αν συμβεί θα οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.”

Και αφου το κείμενο συνεχίσει με την περιγραφή των άδειων αεροδρομίων, της παγωμένης Αθήνας με την μυρωδιά του ξύλου από τα τζάκια, την καταστροφή της μεσαίας τάξης , την διαφθορά που βασιλεύει, σχεδόν καταλήγει με μια επι πλέον διαπίστωση “Μίλησα πιο πάνω για την τέλεια καταιγίδα - ακυβερνησία εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Έρχεται, μάλλον, τον Μάιο -αν όχι νωρίτερα- τότε που θα διεξαχθούν μαζί Ευρωεκλογές και Δημοτικές εκλογές. Η Νότιος Ευρώπη θα στείλει μήνυμα απόγνωσης στις Βρυξέλλες”.
Ωραία μας τα λέτε κύριε μου αλλά έκανες “την ψυχή μας περιβόλη”, ενώ ξεχάσατε να αναφέρεται “τον Περιβολάρη” αυτής της οικονομικής  καταστροφής που είναι και μάλιστα δικός σας παιδί από την Ομογένεια. Ξέρετε τι είναι να γίνεται κάποιος  ελέω ψήψων Περιβολάρης στο καλύτερο Περιβόλη του κόσμου βλ. Πρώτες εκτιμήσεις που κάνουν λόγο για 1,2-1,4 δισ. βαρέλια πετρελαίου στο Οικόπεδο 12, σε βάθος 24.600 ποδών, με την αξία του κυπριακού μεριδίου να ανέρχεται στα €60δισ. έχουν στα χέρια τους οι Noble, Delek και Anver, σύμφωνα με τις τρισδιάστατες σεισμογραφικές έρευνες που ολοκληρώθηκαν πρόσφατα στο συγκεκριμένο τεμάχιο. Newsit.com.cy

Καταλαβαίνει κάποιος καλοπροαίρετα τι γίνεται στον υποθαλάσσιο χώρο της Κρήτης και πως αυτό το Περιβόλι  ξαφνικά φαίνεται να φαντάζει σαν τσουκνιδότοπος στα μάτια της Ομογένειας;

Γιατί δεν επιστρατεύεται την δυναμική και τα λόμπυ σας; Γιατί δεν εισηγείσθε λύσεις; Λοιπόν με διαφορά λίγο ωρών έχουμε απειλές από τους  Τούρκους που κατά την γνώμη μου θα κορυφωθούν τις επόμενες μέρες, ταυτόχρονα έχουμε απαισιόδοξες  στο βαθμό της απελπισίας προσωπικές  δημοσιοποιημένες διαπιστώσεις από την Αμερική. ΑΠΑΝΤΟΥΜΕ με αυτό το λίγο-πολύ που έχει η αγανακτισμένη Ελληνική ψυχή.

Την ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ μην την κλαίς…

Η ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ δεν μπορεί να μασήσει άλλα απαισιόδοξα σενάρια.

Όλα είναι εικονικά, παράνομα και  προσβάλλουν κατάφωρα το διεθνές νομικό πλαίσιο των ατομικών ελευθεριών, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των συνταγματικών διατάξεων. Αν δεν είμασθαν τόσο πλούσιοι στον πολιτισμό και στο υπέδαφος μας δεν θα μας καταντούσαν τόσο “πτωχούς”.

Την ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ μην την κλαις…
Νάτη πετιέται απο ξαρχής
κι αντριεύει και θεριεύει
και καμακώνει το θεριό
με το καμάκι του ήλιου

Και ενώ αυτά μας λέει ο Ρίτσος… να τι λέει για τον αιώνα τον άπαντα ο Άγιος του Αιώνα μας…

«…μόνον το έθνος το Ελληνικόν έμεινε
ως πρόσωπο δρων επί της παγκοσμίου σκηνής,
καθ’ όλους τους αιώνας, και τούτο διότι
η ανθρωπότης δείται αιωνίων διδασκάλων.»

Ο Έλληνας, κατά τον Άγιο Νεκτάριο, γεννήθηκε κατακτητής του πνεύματος, δεν ζήτησε δούλους, αλλά ελεύθερους. Αυτό αγάπησε και η Θεία αυτή αγάπη έγινε ελατήριο όλων των ορμών του, μορφώνοντας και τον εθνικό του χαρακτήρα που διέμεινε αναλλοίωτος. Ο εθνικός χαρακτήρας του Έλληνα ήταν αδύνατον να μην ενθουσιαστεί από τις αρχές του χριστιανισμού και να μην τον υποστηρίξει με τους αγώνες και το αίμα του Πηγή : filoumenos.com

H  Ιστορική εμπειρία μας δίδαξε πλέον ότι τον αγώνα και το αίμα μας  οφείλουμε  να τα δώσουμε την στιγμή που πρέπει και όταν πρέπει.

Άλλη τζάμπα αιμοδοσία για τους παγκόσμιους πάτρωνες και τα σχέδια τους δεν κάνουμε. Μήπως πρέπει να αντιστρέψουμε τις απειλές των γειτόνων και τις διαπιστώσεις των αγαπητών ομογενών μας και να πούμε με βάσει πληθώρα στοιχείων που έρχονται στην οικονομική και άλλη επικαιρότητα και  δημοσιεύονται στον διεθνή τύπο ότι το λεγόμενο  perfect storm ή αλλιώς  η τέλεια καταιγίδα κατευθύνεται αλλού και όχι στην κατατρεγμένη Ελλάδα και μάλιστα  τρέχει στο επίπεδο του παγκόσμιου πολεμικού τυφώνα.

ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ