14.12.13

Εξιχνιάστηκε υπόθεση υπεξαίρεσης σε βάρος εταιρίας υγραερίου με έδρα στον Νομό Φθιώτιδας

Tα διαφυγόντα κέρδη της υπερβαίνουν τις 570.000 ευρώ!


Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 46χρονου ημεδαπού, νομίμου εκπροσώπου έτερης εταιρίας υγραερίου

Κατασχέθηκαν συνολικά 4.623 φιάλες υγραερίου της παθούσας εταιρίας 

Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, υπόθεση υπεξαίρεσης σε βάρος εταιρίας υγραερίου, με έδρα στον Νομό Φθιώτιδας.


Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 46χρονου ημεδαπού, νομίμου εκπροσώπου εταιρίας υγραερίου, για υπεξαίρεση και παράβαση του Νόμου σχετικά με την οργάνωση της αγοράς πετρελαιοειδών και λοιπές διατάξεις.


Ειδικότερα, την 13-12-2013 στην Θεσσαλονίκη, αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, κατόπιν καταγγελίας εκπροσώπου εταιρίας υγραερίου, πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικό έλεγχο στις εγκαταστάσεις εταιρίας με όμοιο αντικείμενο (υγραέριο), όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 4.623 φιάλες υγραερίου (4.608 κενές και 15 αναγομωμένες), οι οποίες ανήκαν στο σύνολό τους στην παθούσα εταιρία.

Συγκεκριμένα, ο 46χρονος ως εκπρόσωπος εταιρίας υγραερίου συγκέντρωνε κενές φιάλες της παθούσας εταιρίας και τις μετέτρεπε ώστε να φέρουν τα διακριτικά της δικής του εταιρίας (αλλαγή χρώματος και επιγραφής), παραβιάζοντας με τον τρόπο αυτό, την νομοθεσία που προβλέπει την διαδικασία ανταλλαγής των κενών φιαλών και αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος.

Κατ΄ εκτίμηση της παθούσας εταιρίας, τα διαφυγόντα κέρδη της ανέρχονται στις 572.874 ευρώ.