2.12.13

Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛ. ΑΕΡΑΜΥΝΑΣ


 Η κυβέρνηση στρώνει "κόκκινο χαλί" στον εντολέα των τουρκικών παραβιάσεων!
Κατόπιν εντολών του υπουργείου Εξωτερικών, στο πλαίσιο των "Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης" η χώρα έστρωσε σήμερα «κόκκινο χαλί» για να υποδεχθεί στην «καρδιά» της ελληνικής αεράμυνας τον Τούρκο Αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας!
Σε μία περίοδο που η Άγκυρα αυξάνει την ένταση στο Αιγαίο, απειλεί και εγείρει νέες διεκδικήσεις σε βάρος της χώρας μας εμείς επιμένουμε στα «μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης» και υποδεχόμαστε μετά βαΐων και κλάδων αυτόν που καθημερινά δίνει εντολή στους Τούρκους πιλότους να πετάξουν πάνω από ελληνικά νησιά.

Για την επίσκεψη του Τούρκου αντιπτέραρχου στο ΑΤΑ, από το κέντρο επιχειρήσεων του οποίου δίδονται οι εντολές στους Έλληνες πιλότους να απογειωθούν για να αναχαιτίσουν και να εμπλακούν με τα τουρκικά μαχητικά, δεν έχει βγει καμία ανακοίνωση από το ΓΕΑ.
Ίσως να θέλουν να την κρατήσουν μυστική ή να μην θέλουν να ενοχληθεί ο Τούρκος «εισβολέας». Γιατί κάποιος ο οποίος στέλνει τα μαχητικά του να πετούν 100 μέτρα πάνω από ελληνικά νησιά στο Αιγαίο, κίνηση σαφώς εχθρική, μόνο ως «εισβολέας» μπορεί να θεωρηθεί και σε καμία περίπτωση ως φίλος.
Ο Τούρκος δεν πιάνεται φίλος. Ότι και να γίνει. Μπορεί την ώρα που ο αρχηγός ΑΤΑ αντιπτέραρχος Χ. Βαίτσης συναντά τον Τούρκο ομόλογο του στη Λάρισα, τουρκικά μαχητικά να παραβαίνουν το FIR Αθηνών και να παραβιάζουν τον εθνικό εναέριο χώρο στο Αιγαίο.
Κάτι που κάνουν τακτικά, όπως και υπερπτήσεις με τον εντολή του Τούρκο ομολόγου του κ. Βαίτση . Όπως συνέβη προ μηνών όταν συναντιόνταν ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Ευ. Τουρνάς με τον νέο ακόλουθο Άμυνας της Τουρκίας στην Αθήνα, όπως συνέβη και πρόσφατα με αντιπροσωπεία Τούρκων που ενώ βρισκόταν στο γραφείο του Αρχηγού ΓΕΝ αντιναύαρχου Ευ. Αποστολάκη τουρκική φρεγάτα παραβίαζε τα χωρικά ύδατα της Σκύρου.
Πρέπει να αντιληφθούν στο Πεντάγωνο, στρατιωτική και πολιτική ηγεσία, πώς τα ΜΟΕ οι Τούρκοι τα εκμεταλλεύονται για να εγείρουν και νέες διεκδικήσεις στο Αιγαίο. Ας μην ξεχνούμε τις «άοπλες» πτήσεις στο Αιγαίο που ήθελαν οι Τούρκοι, ας μην λησμονούμε τη συνδιαχείριση του Αρχιπελάγους και βέβαια τις απαιτήσεις της Άγκυρας για συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.
Η επίσκεψη μάλιστα του Τούρκου ΑΤΑ γίνεται σε μία περίοδο που η Άγκυρα κλιμακώνει την ένταση στο Αιγαίο και αμφισβητεί ολοένα και περισσότερα κυριαρχικά μας δικαιώματα, εγείροντας και θέματα μειονοτήτων.
Μάλιστα, ο Τούρκος αντιπτέραρχος έχει προγραμματίσει μετά την επίσκεψη του στο ΑΤΑ να πραγματοποιήσει επίσκεψη και στο Μουσείο Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη, πιθανόν να έχει επαφές και με Τούρκους της Δυτικής Θράκης.
Σε μία πολιτική νέο-οθωμανικού επεκτατισμού της Άγκυρας η Αθήνα απαντά με Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Οι πιλότοι της Π.Α. πως άραγε είδαν την επίσκεψη του Τούρκου ΑΤΑ;
defencenet.gr