3.12.13

Ελλιμενισμοί και υποστήριξη πλοίων του Ρωσικού στόλου σε Ελληνικά λιμάνια


Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς υποδέχεται αυτή την ώρα τον υπουργό Άμυνας της ρωσικής ομοσπονδίας Sergei Shoigu  ο οποίος προηγουμένως είχε δεχθεί ένα δώρο με ιδιαίτερους συμβολισμούς  από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο:
Ένα αντίγραφο του σπαθιού του Μέγα Αλεξάνδρου.
«για να σπας τους γόρδιους δεσμούς» είπε ο Έλληνας υπουργός στον Ρώσο ομόλογό του ο οποίος χαρακτήρισε ιδιαίτερη τιμή το συγκεκριμένο δώρο και σχολιάζοντας είπε στους συνεργάτες του «ένα  τέτοιο σπαθί αξίζει όσο 100 μεραρχίες» για να δώσει στον υπουργό Δ. Αβραμόπουλο ένα κέρμα τονίζοντας ότι αυτό είναι το ρωσικό έθιμο αφού «τα όπλα δεν χαρίζονται αλλά κερδίζονται».

Στον απόηχο της μεγάλης αμυντικής συνεργασίας που υπέγραψαν οι δύο χώρες περισσότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η συμφωνία είναι ανοικτή ακόμη και για φιλοξενίες-ελλιμενισμούς ρωσικών πολεμικών σκαφών στα ελληνικά λιμάνια όπως και παροχή υπηρεσιών υποστήριξης σε αυτά.
Να σημειώσουμε ότι στο γεύμα που παρατέθηκε στη ΛΑΕΔ από τον ΥΕΘΑ προς τιμήν του Ρώσου ομόλογού του παρών ήταν και ο υπουργός πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος ο οποίος όπως είπε ο Δ. Αβραμόπουλος «άνοιξε το δρόμο για τη νέα εποχή στις ελληνο-ρωσικές αμυντικές σχέσεις με το ταξίδι και τις συνομιλίες που  είχε στη Μόσχα τον περασμένο Μάιο».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr