7.12.13

Κρύο σε όλη τη χώρα


Βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο και τοπικές βροχές στη Δυτική Ελλάδα, τη Στερεά, τη Θεσσαλία και το Αιγαίο, περιμένουμε σήμερα. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 9 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, με τη μέγιστη στη Δυτική Μακεδονία να μην ξεπερνά τους 4 βαθμούς, από 2 έως 9 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 4 έως 16 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 4 έως 16 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 8 έως 19 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.


Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις αρχικά μέτριοι αλλά σταδιακά από το Βόρειο Αιγαίο θα ενισχυθούν σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά από το βράδυ θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί αρχικά ασθενείς έως μέτριοι αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις.



Πιο αναλυτικά:
Παροδικές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και θα βρέξει θα είναι το σκηνικό του καιρού στηνΑττική. Το βράδυ θα χιονίσει στην Πάρνηθα. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 11 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι αλλά βαθμιαία θα ενισχυθούν σε ισχυρούς και στο Νότιο Ευβοϊκό τοπικά σχεδόν θυελλώδεις.

Λίγες νεφώσεις αυξημένες τις πρωινές ώρες, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 7 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και στα ανοιχτά σχεδόν θυελλώδεις.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με σποραδικές βροχές μικρής διάρκειας και χιόνια στα ορεινά. Ο καιρός βαθμιαία και από το απόγευμα θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα από -3 έως και 8 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Βαθμιαία βελτίωση περιμένουμε από το απόγευμα από τα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως και 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες και λίγα χιόνια στα ορεινά με βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως και 15 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη περιμένουμε νεφώσεις με σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως και 16 βαθμούς Κελσίου.
real.gr