8.10.13

Το RT (Russian Today) στο Θεσσαλικό Κάμπο...Η άλλη Ελλάδα του Πολιτισμού !-VIDEO

Η μαθητική ταινία «Κλειώ» πέρασε τα σύνορα της Ελλάδος !

To τηλεοπτικό κανάλι RT (Russian Today ) ήλθε για γυρίσματα στην Οιχαλία Τρικάλων...Το χωριό των Ελλήνων Μεταναστών ! Ποιος θα το περίμενε πως μία μαθητική ταινία μικρού μήκους
θα περνούσε τα σύνορα και θα προβάλλονταν από μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα παγκοσμίως γνωστά;
Ποιος θα περίμενε πως η Οιχαλία και τα παιδιά  των μεταναστών της μετά την πανελλήνια απήχηση μέσω εκπομπών και ειδήσεων που είχε, τώρα θα γίνει γνωστή στην Αμερική και την Ρωσία;




Και όμως η τεράστια επιτυχία των μαθητών του Γυμνασίου Οιχαλίας με την ταινία «Kλειώ» που σάρωσε τα βραβεία στα Πανελλήνια φεστιβάλ και τιμήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, αναμένεται να μας κάνει γνωστούς  στα πέρατα του κόσμου.

Ο Andrew Farmer δημοσιογράφος του τηλεοπτικού καναλιού RT (Russian Today , το δεύτερο παγκοσμίως μαζί με το CNN) με έδρα την Μόσχα και την Ουάσινγκτον και με ανταποκριτές σε όλο τον κόσμο, βρέθηκε στην Οιχαλία και μίλησε με τους πρωταγωνιστές της ταινίας «Κλειώ» αλλά και για την μετανάστευση που λαμβάνει χώρα έντονα στην Οιχαλία επί δεκαετίες.
 
Όπως μας δήλωσε ο Andrew, το θέμα της Οιχαλίας αναμένεται να προβληθεί στις ειδήσεις του καναλιού μέσα στον Οκτώβριο και για το οποίο θα σας ενημερώσουμε.
Η «Κλειώ» πέρασε τα σύνορα του Ατλαντικού !
Το Oichalianews.gr ήταν παρόν στα γυρίσματα και σας μεταφέρει εικόνες από τα γυρίσματα !