23.10.13

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη γυναίκας δικηγόρου για...εκβίαση!


Συνελήφθησαν δύο ημεδαπές για εκβίαση επιχειρηματία

Συνελήφθησαν, έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μεσημβρινές ώρες της 22-10-2013, σε γραφείο-επαγγελματική στέγη στην περιοχή κέντρου πόλης, 33χρονη ημεδαπή και 43χρονη δικηγόρος της, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για «Εκβίαση κατά συναυτουργία».


Προηγήθηκε καταγγελία, στην προαναφερόμενη Υπηρεσία, 66χρονου επιχειρηματία, σύμφωνα με την οποία, οι κατηγορούμενες, κατά το χρονικό διάστημα από μέσα Ιουλίου έως 22-10-2013, απαιτούσαν εκβιαστικά χρηματικό ποσό, προκειμένου να μην τον καταγγείλουν σε αρμόδιο φορέα για ασφαλιστικές του εκκρεμότητες, ως εργοδότης.

Συγκεκριμένα, ο καταγγέλλων ισχυρίστηκε ότι η 33χρονη γυναίκα, πρώην υπάλληλός του, τον Ιούλιο του 2013, τον κατήγγειλε στην επιθεώρηση εργασίας για μη καταβολή διαφόρων επιδομάτων, με αποτέλεσμα να της επιδικαστεί χρηματικό ποσό -2.200- ευρώ. Ακολούθως, η ίδια μαζί με τη 43χρονη δικηγόρο της, επί τριμήνου περίπου, απαιτούσαν εκβιαστικά  επιπλέον -3.800- ευρώ.

Μεσημβρινές ώρες της 22-10-2013, σε γραφείο – επαγγελματική στέγη της 43χρονης, στην περιοχή κέντρου πόλης, πραγματοποιήθηκε ραντεβού, προκειμένου να καταβληθεί από τον επιχειρηματία το προαναφερόμενο χρηματικό ποσό, οπότε και συνελήφθησαν οι δύο γυναίκες από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας.

Σε έρευνα του επαγγελματικού χώρου της δικηγόρου, βρέθηκε και κατασχέθηκε σε φάκελο που βρισκόταν τοποθετημένος επάνω στο έπιπλο-γραφείο της, το συνολικό χρηματικό ποσό των -6.000- ευρώ.