1.10.13

"ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ, ΤΟΝ ΡΩΤΑΕΙ ΤΙ ΨΗΦΙΖΕΙ;" Π. Σαράκης: "Δεν λειτουργώ με ιδεολογικά κριτήρια"

Ο γνωστός ποινικολόγος Παύλος Σαράκης ανέλαβε την υπεράσπιση του βουλευτή του Λαϊκού Συνδέσμου, Ηλία Κασιδιάρη, απόφαση που οδήγησε στην διαγραφή του από μέλος της Νέας Δημοκρατίας, όπως απεφάνθη η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος.

Ο κ. Σαράκης υπεραμύνθηκε της επιλογής του να εκπροσωπήσει τον κ. Κασιδιάρη, τονίζοντας στον ΣΚΑΪ ότιδεν μπορούν τα πολιτικά πιστεύω ενός ανθρώπου να υπερισχύσουν του επαγγελματικού καθήκοντος. Τόνισε ότι ο δικηγόρος δεν λειτουργεί με ιδεολογικά κριτήρια και αναφέρθηκε στο υπερασπιστικό καθήκον του.
Ο δικηγόρος του βουλευτή του Λαϊκού Συνδέσμου, επικαλέστηκε τον κώδικα δεοντολογίας των δικηγόρων, επισημαίνοντας ότι είναι υποχρεωμένος να αποδέχεται την υπεράσπιση κάποιου κατηγορούμενου. Επομένως έπρεπε να απαντήσει θετικά στην πρόταση Κασιδιάρη, καθώς ως κατηγορούμενος έχει το δικαίωμα να επιλέξει τον συνήγορό του.
Αναρωτήθηκε μάλιστα τι σχέση μπορεί να έχει το επαγγελματικό καθήκον με την πολιτική, ρωτώντας:«Όταν παει κάποιος στον γιατρό, τον ρωτάει τι ψηφίζει;».
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr