24.10.13

Ασύλληπτη τραγωδία: Σκότωσαν εν ψυχρώ 13χρονο γιατί είχε ψεύτικο όπλο


Efenpress: Εάν το όπλο ήταν αληθινό και σκότωνε τους αστυνομικούς τι θα έγραφε ο αρθρογράφος; "Sorry"?

Μόλις ένα 24ωρο μετά τη δολοφονία καθηγητή σε σχολείο της Νεβάδα από 12χρονο μαθητή ακόμη ένα τραγικό περιστατικό έρχεται να σοκάρει την αμερικανική κοινωνία. 

Αυτή τη φορά δεν ήταν ένας μαθητής που εισέβαλε σε σχολείο για να σκοτώσει συμμαθητές και καθηγητές. Αυτή τη φορά ήταν η απίστευτη αναλγησία των αστυνομικών, που σκότωσαν με επτά σφαίρες ένα 13χρονο παιδί γιατί κρατούσε στα χέρια του ένα ψεύτικο όπλο και δεν θέλησε να το αφήσει, όταν τον διέταξαν.


Φοβήθηκαν πως το όπλο ήταν αληθινό. Αλλά ο 13χρονος είχε επί της ουσίας ακινητοποιηθεί. Λόγος να τον πυροβολήσουν επτά φορές και να τον σκοτώσουν, δεν υπήρχε. Όσο κι αν φοβήθηκαν πως ήταν μπροστά σε μια ακόμη επίθεση μαθητή σε σχολείο...
Το όνομα του ήταν Άντι Λόπεζ. Και σύμφωνα με τον πατέρα του Ροντρίγκο, το όπλο ανήκε σε έναν φίλο...
Η εκπρόσωπος του σχολείου όπου φοιτούσε ο άτυχος 13χρονος, περιέγραψε τον Αντι "έναν πολύ αγαπητό μαθητή, δημοφιλή, πολύ όμορφο αγόρι, ιδιαίτερα έξυπνο και ικανό".

Η απίστευτη ιστορία συνέβη στην Σάντα Ρόζα της Καλιφόρνια την Τρίτη, μόλις μια μέρα μετά την εισβολή του 12χρονου στο σχολείο Σπαρκς της Νεβάδα, όπου ο νεαρός που είχε πέσει θύμα εκφοβισμού από συμμαθητές του σκότωσε έναν καθηγητή και τραυμάτισε δυο μαθητές πριν αυτοκτονήσει. 

Ο 13χρονος στην Καλιφόρνια κρατούσε ένα όπλο ρέπλικα.* «Φαινόταν να είναι κάποιο είδος πυροβόλου όπλου» όπως χαρακτηριστικά λέει η ανακοίνωση του γραφείου του Σερίφη στην πόλη Σονομα. 

Όταν οι αστυνομικοί είδαν το παιδί, του ζήτησαν να αφήσει το όπλο. Το έκαναν επανειλημμένα αλλά το αγόρι αρνήθηκε. Και τότε, προφανώς θεωρώντας πως έχουν να κάνουν με τον πιο αδίστακτο εγκληματία, άνοιξαν πυρ. Με επτά σφαίρες, έριξαν το 13χρονο αγόρι νεκρό. 
Το γραφείο του σερίφη ανακοίνωσε ότι ένα πλαστικό όπλο βρέθηκε επίσης στη ζώνη του αγοριού

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι άκουσε επτά πυροβολισμούς. "Πρώτα άκουσα μια σειρήνα και μέσα σε δευτερόλεπτα άκουσα επτά πυροβολισμούς".

Ο υπαστυνόμος Ντένις Ο' Λίρι δήλωσε πως οι βοηθοί τέθηκαν σε διοικητική άδεια για όσο χρόνο διεξάγεται η έρευνα.

Ο σερίφης Στιβ Φρέιτας χαρακτήρισε "τραγωδία" το συμβάν και δεσμεύτηκε για τη διενέργεια ενδελεχούς και διαφανούς έρευνας. "Ως πατέρας δύο αγοριών περίπου της ίδιας ηλικίας, δεν μπορώ καν να σκεφτώ το πένθος που περνά αυτή η οικογένεια".

http://www.newsit.gr

* πανομοιότυπο με αληθινό.