8.8.13

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Ομπάμα-Σαμαρά



Efenpress: Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στον Έλληνα πρωθυπουργό.
Το κατώφλι του Λευκού Οίκου πέρασε ο πρωθυπουργός για το κρίσιμο τετ-α-τετ με τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα. Παραγωγική χαρακτήρισε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τη συνάντηση Σαμαρά-Κέρι. 
23:05 Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αμερικανό πρόεδρο. «Οι ΗΠΑ θέλουν να συνεχίσουν να βοηθούν την Ελλάδα» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος. 
22:03 Σε εξέλιξη το τετ-α-τετ του Αντ.Σαμαρά με τον Μπ.Ομπάμα.


21:49 Έφτασε στον Λευκό Οίκο ο Αντώνης Σαμαράς.




21:09 Στις 21:55 ο πρωθυπουργός αναμένεται να εισέλθει στο οβάλ γραφείο. Η αμερικανική αντιπροσωπεία θα αποτελείται από τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τζέικομπ Λιού, τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα Ντάνιελ Σμιθ, τη σύμβουλο Ασφαλείας Σούζαν Ράις, τη σύμβουλο για θέματα διεθνούς οικονομίας και πρώην στέλεχος του ΔΝΤ Κάρολιν Άτκινσον και τα στελέχη του Λευκού Οίκου για ευρωπαϊκά ζητήματα, Κάρεν Ντόνφριντ και Μάικλ Σέσαμς 

20:28 Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζεν Ψάκι χαρακτήρισε «παραγωγική» τη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Τζον Κέρι. «Ο υπουργός αναγνώρισε τις δύσκολες αλλά αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που κάνει η Ελλάδα προκειμένου να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των αγορών και να πυροδοτήσει την οικονομική ανάπτυξη» είπε η Τζεν Ψάκι. Παράλληλα ανέφερε ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ «συζήτησε τρόπους προώθησης της αμυντικής συνεργασίας με την Ελλάδα, αναγνωρίζοντας τη σημασία (για τις ΗΠΑ) να έχει έναν ισχυρό σύμμαχο του ΝΑΤΟ στην περιοχή». Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένου και των εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή. 



20:17 Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ που έγινε σε καλό κλίμα. Ο Αντώνης Σαμαράς μεταβαίνει στο ξενοδοχείο του πριν αναχωρήσει για το τετ-α-τετ με τον Μπαράκ Ομπάμα. «Σε θαυμάζω εσένα και τον ελληνικό λαό για τις προσπάθειες που κάνετε» φέρεται να είπε ο Τζον Κέρι στον πρωθυπουργό.   

20:16 Ο πρωθυπουργός διαφημίζει τα σκληρά μέτρα στις ΗΠΑ, σχολιάζει το ΚΚΕ.

19:22 Το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg μεταδίδει ρεπορτάζ για την επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στις ΗΠΑ με τίτλο: «Ο Ομπάμα θα δείξει στήριξη στην Ελλάδα»

19:09 Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, Μπαράκ Ομπάμα και Αντώνης Σαμαράς θα συζητήσουν θέματα οικονομίας, διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, ενέργειας και αμυντικής συνεργασίας, την πρόταση ελεύθερου εμπορίου μεταξύ των ΗΠΑ και της Ευρώπης, θέματα καταπολέμησης της τρομοκρατίας, την επίλυση του Κυπριακού και τις εξελίξεις στην Βόρεια Αφρική και τη Συρία. 

19:06 Σε εξέλιξη η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Τζον Κέρι. Στην ατζέντα βρίσκονται ψηλά το Κυπριακό, η ονομασία των Σκοπίων, η σταθερότητα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.  

19:03 Η εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Λάρα Λούκας είπε ότι ο Μπαράκ Ομπάμα θα έχει την ευκαιρία να εκφράσει τη στήριξη του στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες του Αντώνη Σαμαρά κατά την συνάντηση στο οβάλ γραφείο. «Οι ΗΠΑ έχουν σημαντικό μερίδιο την οικονομική υγεία της Ευρώπης και της Ελλάδας. Έτσι θα συζητήσουμε τρόπους που μπορούμε να στηρίξουμε τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που βρίσκονται ενώπιον της Ελλάδας προκειμένου να επιταχύνουμε μία επιστροφή στην ανάπτυξη» ανέφερε η Λάρα Λούκας. 

6:45 Στις 19:00 ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να περάσει το κατώφλι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προκειμένου να συζητήσει τα εθνικά θέματα με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Τζον Κέρι. Τι λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την επίσκεψη Σαμαρά


Στις 22.00 η συνάντηση στον Λευκό Οίκο 
Μπάιντεν: Συμφέρον μας να πετύχει η Ελλάδα
Στελέχη μεγάλων επενδυτικών funds: Θετική η πορεία της Ελλάδας
real